Pressmeddelanden

DACHSER Air & Sea Logistics omorganiserar ledningen för regionerna

Dr Tobias Burger kommer att leda affärsenheten ASL EMEA och Ralph Riehl tar över affärsenheten ASL Americas.

DACHSER Air & Sea Logistics (ASL) har omorganiserat ledningen av sina affärsenheter i regionerna Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) och Americas.

Dr Tobias Burger blir Managing Director för ASL EMEA.
Dr Tobias Burger blir Managing Director för ASL EMEA.

Dr Tobias Burger blir Managing Director för ASL EMEA. Han ansvarar redan för den strategiska utvecklingen av affärsområdet Air & Sea Logistics som Deputy Director ASL. Innan han gick över till sjö- och flygtransportverksamheten var 43-årige Burger chef för Corporate Governance & CEO Office inom DACHSER. Dr Burger efterträder Thomas Krüger, som har lett sjö- och flygtransportverksamheten i EMEA-regionen sedan 2016.

Dr Tobias Burger och Ralph Riehl kommer att tillföra ny energi till den hållbara och lönsamma utvecklingen av DACHSER Air & Sea Logistics i sina regioner genom sin optimala kombination av intern och extern kompetens.

Edoardo Podestà, COO för Air & Sea Logistics hos DACHSER

Med omedelbar verkan har DACHSER Air & Sea Logistics utsett Ralph Riehl (55) till chef för affärsenheten ASL Americas. Riehl är en erfaren chef, som innan han började hos DACHSER arbetade för logistikkoncernen Panalpina, numera DSV Panalpina, i drygt 30 år och hade chefsbefattningar i Frankrike, Singapore och USA. Senast var Riehl Senior Vice President of Sales, ansvarig för all försäljning inom DSV Panalpina i Nord- och Latinamerika. Riehl tar över befattningen som Managing Director för ASL Americas från Guido Gries, som har lett DACHSERs verksamhet i regionen sedan 2012.

Ny energi till den hållbara och lönsamma utvecklingen

”Vi vill tacka Thomas Krüger och Guido Gries för deras mångåriga och hängivna arbete inom affärsutveckling och integration av vårt sjö- och flygtransportnätverk och vi önskar dem lycka till i framtiden, i yrkes- och privatlivet”, säger Edoardo Podestà, COO för Air & Sea Logistics hos DACHSER.

”Dr Tobias Burger och Ralph Riehl kommer att tillföra ny energi till den hållbara och lönsamma utvecklingen av DACHSER Air & Sea Logistics i sina regioner genom sin optimala kombination av intern och extern kompetens. Det innebär att de konsekvent kommer att driva utvecklingen av globalt integrerade mervärdeslösningar för våra kunder.”

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic