DACHSER Norway erbjuder utsläppsfria leveranser i Oslo

77 procent av alla DACHSER Norways leveranser i centrala Oslo kommer att vara utsläppsfria framöver.

DACHSER Norway lanserar ett eget utsläppsfritt leveransprojekt. Logistikleverantören kommer nu att ha två VW eCrafters som levererar direkt till mottagarna i centrala Oslo.

Två VW eCrafters kommer att leverera direkt till mottagarna i centrala Oslo.
Två VW eCrafters kommer att leverera direkt till mottagarna i centrala Oslo.

I likhet med många andra städer har Oslo utarbetat en ambitiös klimatstrategi och målet är att 95 procent av all distribution i centrum ska vara utsläppsfri till 2030. För att uppfylla Oslo kommuns krav och leverera till stadskärnan på ett hållbart sätt har DACHSER Norway, i samarbete med en underleverantör, inlett leveranser i centrala Oslo med hjälp av två VW eCrafters. Fordonen kommer att användas för att leverera försändelser på upp till 200 kg och 1,5 kubikmeter. Lastning och lossning av de två elbilarna kommer att ske utanför DACHSER Norways filial i Vinterbro och fordonen kommer att köra två tur-och-retur-resor in till staden varje dag. Skåpbilarna levererar direkt till mottagarna utan att passera någon form av nav mellan Vinterbro och centrala Oslo. Det innebär nollutsläpp under hela vägen från Vinterbro till leveranspunkten.

Jag är verkligen stolt över att vi nått så här långt på så kort tid. Vi har fått bra stöd från DACHSERs huvudkontor i Tyskland och jag är tacksam för de stora insatser som våra kollegor gör på DACHSERs norska filial. Vi ser fram emot att fortsätta detta arbete.

Armend Krasniqi, General Manager European Logistics Vinterbro

I det andra steget i projektets utrullningsplan kommer två 16-tons ellastbilar att användas för att transportera upp till 18 pallar. Denna andra fas beräknas starta under första kvartalet 2021 – så snart fordonen finns tillgängliga.

Ett innovativt och hållbart projekt

”Det här sättet att transportera varor är ett innovativt och framför allt miljövänligt sätt att genomföra leveranser”, förklarar Armend Krasniqi, General Manager för European Logistics Vinterbro. ”Vi arbetar med kunden i fokus och därför är vi beroende av att kunna följa med i den aktuella utvecklingen inom miljövänlig logistikverksamhet. Vi har undersökt olika fordonsalternativ under en längre tid och vi kommer att fortsätta att vidareutveckla konceptet framöver. Det här är bara början på vad vi hoppas ska bli en lång och framgångsrik resa mot ett mer miljövänligt sätt att bedriva logistiktjänster”, säger Krasniqi.

DACHSER Norway gick in i City Distribution Innovation Project 2019. Projektet innebär en kontinuerlig utveckling av tjänster, teknik och lösningar för en hållbar och innovativ leveranskedja som ligger i linje med de ständigt ökande utmaningarna vad gäller trafik och rättsliga ramar.

”Jag är verkligen stolt över att vi nått så här långt på så kort tid. Vi har fått bra stöd från DACHSERs huvudkontor i Tyskland och jag är tacksam för de stora insatser som våra kollegor gör på DACHSERs norska filial. Vi ser fram emot att fortsätta detta arbete”, avslutar Krasniqi.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic