Nyheter

DACHSER börjar med chartrade fraktflygplan varje vecka till USA

Sedan slutet av juli har DACHSER Air & Sea Logistics trafikerat rutten Frankfurt–Chicago som en del av sitt utökade premiumcharterprogram. Från och med nu kommer DACHSER att utföra den transatlantiska rotationen varje helg. Kunderna drar nytta av fasta transittider och bättre planering av kapacitet och priser.

Sedan slutet av juli har DACHSER Air & Sea Logistics trafikerat rutten Frankfurt–Chicago som en del av sitt utökade premiumcharterprogram.

Coronaviruskrisen har lett till en allvarlig brist på flygfraktkapacitet. Därför har logistikleverantören DACHSER nu utökat sitt charterprogram. Sedan sista helgen i juli har specialchartrade Boeing 747-400 flugit rutten Frankfurt–Chicago som renodlade fraktplan.

– Idag är tillförlitlighet, flexibilitet och smidighet viktigare än någonsin i flygindustrin, säger Timo Stroh, chef för global flygfrakt på DACHSER. – Med denna dedikerade lösning kan vi erbjuda våra kunder en robust och tillförlitlig premium-flygfrakttjänst mellan USA och Europa och vice versa.

Sömlös anslutning via vägtransport

DACHSERs täta nätverk för vägtransport gör det möjligt att leverera varor från Frankfurt i hela Europa med fasta transittider och kvalitetsstandarder. I USA betjänar DACHSER även mellanvästern per lastbil från Chicagos flygplats via servicepartners.

DACHSERs fyllda charterflyg säkerställer att kapaciteten tillhandahålls på ett tillförlitligt sätt, oavsett volatilitet på marknaden. En annan fördel är att gods i storformat, farligt gods som batterier och temperaturkontrollerade produkter från life science- och hälsovårdssektorn kan transporteras med flyg. Fasta avgångstider, alltid på lördagar från Frankfurt, möjliggör sena leveranser i slutet av veckan och därmed tillförlitlig planering.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic