DACHSER organiserar vaccinlogistik i Berlin

Logistikleverantören kommer att ansvara för lagerhållning av vaccinkyllådor och distribution av dessa till vaccinationscenter, sjukhusapotek och mobila vaccinationsteam.

DACHSER organiserar vaccinlogistik i Berlin.
DACHSER organiserar vaccinlogistik i Berlin.

När covid-19-vaccinationerna inleds i Tyskland tar DACHSER ansvaret för att organisera vaccinlogistiken i den tyska huvudstaden på uppdrag av Berlins senat.

DACHSER arbetar på uppdrag av Berlins senat och kommer att hantera vaccinet när det levereras till det centrala vaccinlagret. DACHSER kommer också att genomföra dagliga kvalitetssäkrade leveranser till Berlins sex vaccinationscenter, elva sjukhusapotek och upp till sextio mobila vaccinationsteam. Den nödvändiga vaccinutrustningen kommer att levereras från ett lager som drivs av logistikleverantören.

Vi är glada att kunna tillhandahålla vår logistikexpertis för att stödja denna leveranskedja som är så viktig för samhället.

Olaf Schmidt, General Manager, DACHSERs logistikcenter Berlin-Brandenburg

”Vi har haft ett nära samarbete med Berlins senat sedan i juli för att lagra personlig skyddsutrustning och snabbtester för coronavirus samt distributionen av dessa till sjukvårdskliniker i staden”, säger Olaf Schmidt, General Manager för DACHSERs logistikcenter Berlin-Brandenburg i Schönefeld.

Tillhandahåller logistikexpertis

Schmidt tillägger: ”Vi är glada att kunna tillhandahålla vår logistikexpertis för att stödja denna leveranskedja som är så viktig för samhället.”

DACHSER över hela världen
Kontakta oss