Tillbaka
Marknadsinformation Nyheter
Nyheter

DACHSER sponsrar parasimmare

Ida Andersson Wulf simmar på elitnivå. Hon är född med en sällsynt diagnos vilket gör att hon sitter i rullstol – men i vattnet är hon som en fisk.

"Ida är en av Sveriges kommande stora simlöften."
"Ida är en av Sveriges kommande stora simlöften."

”I vattnet är jag som en fisk”I början av augusti hölls EM i parasimning i Dublin. Både danska, svenska och norska simmare reste till Irland i hopp om att bli europeiske mästare. En av dem var Ida Andersson Wulf från Trelleborg i södra Sverige. Med en sponsring från DACHSER i badmössan stämplade hon ut med massor av ambitioner inför EM.

”Ida är en av de bästa inom sitt område,” berättar Allan Wolter, Branch Manager European Logistics på DACHSER Swedens kontor i Malmö. ”Hon är en medaljist i vardande och en av Sveriges kommande stora simlöften – något vi på DACHSER vill stödja.”

”I vattnet är jag som en fisk”

Tjugoåringen jobbar deltid som siminstruktör på simklubben VNSK i Vellinge, och hon tränar fem-sex dagar i veckan. Ida Andersson Wulf är född med en sällsynt diagnos som heter opticus hypoplasi.

”Det är en missbildning i hjärnan som har skadat ett antal centrum i hjärnan, hos mig ser man mitt rörelsehinder då jag använder mig utav min rullstol,” berättar Ida. ”Men i vattnet är jag som en fisk. Det är endast i tävlingssituationer som jag är beroende utav hjälp, jag behöver stöd vid mina starter.”

2017 simmade hon till två VM-medaljer. Allan Wolter ser ett riktigt bra värde i att stödja Ida. Hon har redan skapat bra resultat för sig själv och för Sverige och hon är på alla sätt en bra förebild.

”Det är viktigt att stödja idrottare och vi är stolta över att kunna ge Ida lite hjälp på vägen – hon bevisar att man kan uppnå något stort även om man råkar vara född med en viss diagnos,” säger Allan Wolter.

Ida Andersson Wulfs nästa mål: VM i Malaysia 2019 och de paralympiska spelen i Tokyo 2020
Ida Andersson Wulfs nästa mål: VM i Malaysia 2019 och de paralympiska spelen i Tokyo 2020

VM i Malaysia och PL i Tokyo

Den unga Skåne-idrottaren har flera mål i sikte.

”Jag har simmat nästan hela mitt liv, i början var tanken bara att röra på mig istället för tråkig sjukgymnastik, men jag älskade vatten och fortsatte att simma,” berättar Ida. ”I Sverige finns det få handikapptävlingar och för att kunna utvecklas måste man ut i Europa för att tävla.”

Därför är Ida Andersson Wulfs nästa mål att delta i VM i Malaysia 2019 och sedan de paralympiska spelen i Tokyo 2020 – något som Ida själv beskriver som sitt livs resa. Med DACHSERs stöd i ryggen gjorde hon också en personlig rekord för EM i Dublin.