Tillbaka
Nyheter Pressmeddelanden
Pressmeddelanden

DACHSER tilldelas IMD Global Family Business Award 2019

IMD Business School, International Institute for Management Development, tilldelar DACHSER priset för att man har stabila ledningsstrukturer både i företaget och i familjen, i kombination med verksamhetsoptimering och fokus på kvalitet.

Prof. Peter Vogel, Director för IMD Global Family Business Center; Marta Widz, IMD Research Fellow; Bernhard Simon, CEO, DACHSER SE; Birgit Kastner-Simon, Corporate Director Corporate Marketing, DACHSER SE; Prof. Benoit Leleux, IMD Global Family Business Award Director; Matthew Crudgington, Associate Director, IMD Global Family Business Center.
Prof. Peter Vogel, Director för IMD Global Family Business Center; Marta Widz, IMD Research Fellow; Bernhard Simon, CEO, DACHSER SE; Birgit Kastner-Simon, Corporate Director Corporate Marketing, DACHSER SE; Prof. Benoit Leleux, IMD Global Family Business Award Director; Matthew Crudgington, Associate Director, IMD Global Family Business Center.

IMD Business School, en topprankad global handelshögskola i Lausanne i Schweiz, belönade DACHSER med det ansedda priset IMD Global Family Business Award. Bernhard Simon, CEO för DACHSER, och Birgit Kastner-Simon, Corporate Director Corporate Marketing, tog emot utmärkelsen för företagets och grundarfamiljens räkning.

Priset som funnits sedan 1996 går till stora, globala familjeföretag som drivits i flera generationer och som fungerar som förebilder vad gäller att förena familje- och affärsintressen och som kombinerar tradition och innovation med tydliga krav på att företaget tar ett socialt ansvar. En panel med oberoende experter väljer pristagare.

”DACHSER är ett familjeföretag i en klass för sig som framgångsrikt har infört ett omfattande styrningssystem som balanserar familjens och företagets inflytande”, säger Jean-François Manzoni, ordförande i IMD. ”DACHSERs framgång grundas i att tre generationer familjeägare har byggt upp ett av de mest hållbara familjeföretagen i världen.”

Kvalitet levereras alltid av människor. Det är därför vi hela tiden strävar efter att upprätthålla en harmonisk balans mellan global tillväxt å ena sidan och värdesystemet och den mänskliga dimensionen av att vara ett familjeägt företag å andra sidan.

Bernhard Simon, CEO för DACHSER SE

IMD tilldelar DACHSER priset för att man har stabila företags- och familjestyrningsstrukturer i kombination med verksamhetsoptimering och fokus på kvalitet. DACHSER har hållit fast vid sin kärnverksamhet och fortsätter att skilja sig från mängden genom starka värden, hållbar tillväxt och global närvaro. Företaget har också lagt stor vikt vid innovation och hållbarhet inom områdena ekonomi, ekologi och samhälle.

Kvalitet levereras alltid av människor

”Kvalitet levereras alltid av människor. Det är därför vi hela tiden strävar efter att upprätthålla en harmonisk balans mellan global tillväxt å ena sidan och värdesystemet och den mänskliga dimensionen av att vara ett familjeägt företag å andra sidan,” förklarar Bernhard Simon, CEO för DACHSER SE. ”Priset från IMD är ett tecken på att vi är på rätt väg. DACHSERs framgång bygger på ett tydligt definierat uppdrag och starka värden som vi lever efter varje dag. Det säkerställer att alla runt om i världen kan förstå vår långsiktiga strategi och det skapar en trygg grund för företaget under kommande generationer. Det är ännu ett skäl till att det här priset är mycket viktigt för mig.”

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic