DACHSER tillsätter Branch Manager i Malmö

Pierre Nilsson (44) har utsetts till Branch Manager European Logistics för DACHSER Swedens filial i Malmö. Han tog över ansvaret som platschef 15 mars 2021. Med sina mångåriga erfarenheter av logistik kommer han att bidra till Malmökontorets framtida utveckling i nära samarbete med de övriga platscheferna i Sverige.

Pierre Nilsson, Branch Manager European Logistics för DACHSER Swedens filial i Malmö.
Pierre Nilsson, Branch Manager European Logistics för DACHSER Swedens filial i Malmö.

Pierre Nilsson har mer än 20 års erfarenhet inom transportbranschen, bland annat på DSV, Bring och närmast på MTS Malmö Transport & Spedition AB. Han har bland annat jobbat som Transit Terminal Manager, Operations Manager, KAM och senast som Branch Manager.

Med sin omfattande professionella erfarenhet inom alla nästan alla logistikområden, från att arbeta som terminalmedarbetare till att skapa goda kundrelationer som key account manager och att få organisationen att växa som platschef, kommer han att vara en värdefull spelare i södra Sverige.

René Sidor, Managing Director för DACHSER Nordic

”Jag är mycket glad att välkomna Pierre Nilsson som Branch Manager i Malmö och till vår svenska ledningsgrupp,” säger René Sidor, Managing Director för DACHSER Nordic. ”Med sin omfattande professionella erfarenhet inom alla nästan alla logistikområden, från att arbeta som terminalmedarbetare till att skapa goda kundrelationer som key account manager och att få organisationen att växa som platschef, kommer han att vara en värdefull spelare i södra Sverige. Tillsättningen av Pierre Nilsson som Branch Manager i Malmö blir ännu ett steg i den positiva utvecklingen, som DACHSER Sweden har genomgått under de senaste åren.”

Pierre tar över ansvaret från Branch Manager European Logistics Carl-Johan Westas, som har haft en dubbel ledarposition med ansvaret för Malmö parallellt med sitt ansvar som platschef i Göteborg sedan 1 januari 2020.

Stor potential att öka godsvolymerna

”Jag ser fram emot utmaningen och att kunna bidra till att utveckla platskontoret i Malmö,” säger Pierre Nilsson. ”Det finns en jättepotential att öka både volym och ekonomisk utveckling genom att fortsätta bygga vidare på vårt team och trivseln. Men min största uppgift just nu ät att lyssna och lära känna organisationen och framför allt platskontoret i Malmö,” avslutar Pierre Nilsson.

DACHSER Sweden har totalt fem filialer: fyra European Logistics-kontor för europeisk vägtransport i Göteborg, Stockholm, Jönköping och Malmö och ett Air & Sea Logistics-kontor för sjö- och flygtransport i Göteborg.

DACHSER över hela världen
Kontakta oss