Edoardo Podestá tar över rodret för DACHSER Air & Sea Logistics

DACHSER utser Edoardo Podestá till Chief Operations Officer (COO) för affärsområdet Air & Sea Logistics. Han har länge varit Managing Director för Asien/Stillahavsregionen och kommer nu att leda DACHSERs globala sjö- och flygtransportverksamhet. Podestá efterträder Jochen Müller.

Edoardo Podestá, Chief Operations Officer (COO) för DACHSER Air & Sea Logistics.
Edoardo Podestá, Chief Operations Officer (COO) för DACHSER Air & Sea Logistics.

DACHSER och nuvarande COO för Air & Sea Logistics, Jochen Müller, har tillsammans kommit överens om att inte förlänga hans avtal när det löper ut 2020. Jochen Müller kommer att sluta hos DACHSER med omedelbar verkan.

Edoardo Podestá förenar sin framgång som entreprenör och starka ledaregenskaper med djupgående kunskaper om de asiatiska och globala sjö- och flygtransportmarknaderna. Som COO för Air & Sea Logistics kommer han fortsätta att bygga ut vårt interkontinentala nätverk för sjö- och flygtransport och koppla det ännu närmare vårt europeiska vägtransportnätverk.

Bernhard Simon, CEO för DACHSER

Under de senaste åren har Jochen Müller ansvarat för att utveckla sjö- och flygtransportverksamheten till ett nätverksföretag med verksamhet över hela världen och har därmed lagt grunden för globalt integrerade leveranskedjelösningar för DACHSERs kunder. Det är tack vare hans engagemang som strukturerna för att stödja den framtida utbyggnaden av sjö- och flygtransportverksamheten kan befästas ytterligare. DACHSER är tacksamma för Jochen Müllers hårda arbete under årens lopp och för det ömsesidiga förtroende som låg till grund för detta, och önskar honom all framgång i sitt privata och professionella liv i framtiden.

Framgångsrik utbyggnad av sjö- och flygtransportverksamheten i Asien

Arbetet med att leda den globala sjö- och flygtransportverksamheten tas över av Edoardo Podestá, en erfaren chef inom DACHSER. Den 57-årige italienaren började hos DACHSER 2003 som en del av ledningsgruppen för joint venture-bolaget Züst Ambrosetti Far East Ltd., efter att DACHSER hade tagit över kontrollen. Som ett erkännande av hans framgångsrika utbyggnad av sjö- och flygtransportverksamheten i Asien utsågs han 2014 till Managing Director för affärsenheten i Asien-/Stillahavsregionen.

DACHSER över hela världen
Kontakta oss