Tillbaka
Nyheter Pressmeddelanden
Nyheter

En leveranskedja inom plast

Distrupol arbetar med termoplastiska polymerer och elastomerer och hjälper företag att skapa miljontals olika produkter: från skidpjäxor till barnleksaker. Tillsammans med DACHSER har Distrupol kunnat öka sin lagernoggrannhet och den fullständiga spårbarheten ger en god överblick över företagets varuflöde.

”Vi vill ha en partner som kan erbjuda en bra lagerlösning." Keith Price, European Operations Director hos Distrupol.
”Vi vill ha en partner som kan erbjuda en bra lagerlösning." Keith Price, European Operations Director hos Distrupol.

En bra relation kan vara i många år – mer exakt är den nu tio år och pågår fortfarande. Så länge har Distrupol och DACHSER samarbetat. Men relationen har ändå ständigt utvecklats sedan Distrupol outsourcade sin lagerhållning till DACHSER Sweden och Contract Logistics-lösningen i Jönköping.

”Vi vill ha en partner som kan erbjuda en bra lagerlösning, individuella hyllplaceringar, bra lagerstyrning samt en bra tjänst för leverans nästa dag med ett centralt geografiskt läge”, säger Keith Price, European Operations Director hos Distrupol. ”Jönköpingslagrets läge var en viktig faktor i vårt val av logistikleverantör, men efter att ha besökt och träffat ledningsgruppen på plats insåg vi att vi skulle kunna samarbeta.”

One-stop-shop

Sedan Distrupol för första gången förde över sina små plastbitar till DACHSERs lager i Jönköping för mer än 10 år sedan har anläggningen utvecklats dramatiskt. Även servicen har förbättrats och skadorna minskat ytterligare.

Genom att kombinera lagerhållnings- och transportlösningar har DACHSER kunnat skapa en enhetlig lösning för Distrupols kunder i Sverige, Danmark och Norge. DACHSER skapar transparens genom spårning och uppföljning i realtid med DACHSER eLogistics. På så sätt kan de följa försändelser i hela leveranskedjan och vidarebefordra all information tillbaka till kunderna. Tillsammans med den höga lagernoggrannheten får det en positiv effekt för företagets tillväxt.

Fredrik Rånge är Warehouse Manager på DACHSER Sweden i Jönköping och han känner Distrupol som sin egen ficka.

”För att möta Distrupols behov har vi skapat en lösning som är en kombination av styckegods och charter. Det innebär att vi hanterar allt från 25 kg paket till hellaster,” förklarar Fredrik Rånge, som ofta har kontakt till Distrupol. ”Vi har arbetat med Distrupol i många år. De ställer höga krav på våra tjänster, vilket är bra – det håller oss på hugget. Detta är definitivt en partnerskapsmodell.”

“Communication is vital in ensuring a good service is provided by both DACHSER and Distrupol to our customers."
“Communication is vital in ensuring a good service is provided by both DACHSER and Distrupol to our customers."

”Förtroende är viktigt”

Keith Price vet vilken skillnad en god relation med din logistikleverantör gör.

”Vi har en mycket god relation med alla kontaktpersoner hos DACHSER, inklusive logistikavdelningen”, säger Keith Price hos Distrupol. ”Kommunikation är viktigt för att säkerställa att både DACHSER och Distrupol erbjuder våra kunder bra service. Förtroende är viktigt.”

Per Gustavsson, Branch Manager för European Logistics på DACHSER Swedens filial i Jönköping ser fram emot minst ytterligare tio år av samarbete med plastspecialisten:

”Dialogen med Keith och hans team är mycket bra och vi har en speciell relation som vi har byggt upp under de här åren av samarbete för att optimera Distrupols lagerlogistik. Vi känner till alla behov som de kan ha och vi har kunnat bygga ett nätverk mellan våra två företag som fungerar oerhört bra.”

Om Distrupol:

Distrupol är ett ledande europeiskt företag med över 50 år av spetskompetens, innovation och expertis inom försäljning och applikationsutveckling av termoplastiska polymerer och elastomerer. Distrupol är ett Univar-bolag, som genom långvariga partnerskap, en bred specialportfölj och ett mycket erfaret försäljnings- och utvecklingsteam kan erbjuda de bästa lösningarna och tjänsterna till kunder runt om i Europa från anläggningar i Storbritannien, Irland, Norden och Benelux.