Fortsatta framgångar för DACHSER i Norden

Med en omsättning på 1,40 miljarder och ett resultat före skatt på 41 miljoner kronor fortsätter framgångarna för DACHSER Nordic-koncernen.

Årsredovisningen för 2017 signalerar att DACHSER Nordic har uppnått stabilitet i verksamheten. Antalet anställda har ökat med 1,8 procent, medan antalet försändelser ökat med 0,1 procent.

“Vi är glada att kunna presentera en totalt sett tillfredsställande redovisning och vi är också mycket stolta över att vi fortsätter att uppleva framgångar både vad gäller omsättning och aktivitetsnivå. Det här är en svag uppgång jämfört med förra året, men det beror på en förändrad sändningsprofil, säger René Sidor, Managing Director för DACHSER Nordic.

Årsredovisningen för 2017 signalerar att DACHSER Nordic har uppnått stabilitet i verksamheten.
Årsredovisningen för 2017 signalerar att DACHSER Nordic har uppnått stabilitet i verksamheten.

Alla de tre skandinaviska länderna har bidragit positivt till utvecklingen och tillväxten drivs av ökade transaktioner med befintliga kunder och tillgång till nya kunder. Företaget har fokuserat mycket på god kundservice och på att skapa öppenhet samt att optimera leden i kundernas logistikkedjor.

“Alla våra 433 medarbetare har gjort en utmärkt insats under hela året och vårt fokus kommer fortsatt vara att göra vårt yttersta för våra kunder. Det är i hög grad våra medarbetares förtjänst att tidplanerna följs och att strategierna genomförs”, säger René.

Alla våra 433 medarbetare har gjort en utmärkt insats under hela året och vårt fokus kommer fortsatt vara att göra vårt yttersta för våra kunder. Det är i hög grad våra medarbetares förtjänst att tidplanerna följs och att strategierna genomförs

René Sidor, Managing Director för DACHSER Nordic

Ny ordförande

Den 1 januari 2018 tog René Sidor över som General Manager för DACHSER Nordic. Innan han tog över det nordiska ansvaret var han General Manager för European Logistics Hvidovre inom DACHSER Denmark. Han har därför själv aktivt bidragit till den positiva utveckling som DACHSER Nordic har upplevt under de senaste fem åren.

“Det viktigaste för mig när det gäller min nya roll är att säkerställa en fortsatt positiv utveckling och samtidigt behålla stabiliteten. Vi har en stark grund som vi kan använda oss av i vår fortsatta utveckling, och därför är det viktigt att vi upprätthåller den stabilitet som vi har byggt upp. Generellt befinner vi oss i en mycket positiv utveckling och det tänker vi fortsätta med,” säger René.

Fortsatta framgångar för DACHSER i Norden
Fortsatta framgångar för DACHSER i Norden

René har haft en lång chefskarriär inom transport- och logistikbranschen, bland annat som VD för DanTransport under FLS Industries och som Country Manager för Panalpina i Danmark och Finland. Han tänker fortsätta i den riktning som DACHSER Nordic redan är inne på, men kommer samtidigt att sätta upp nya ambitiösa mål för företaget:

“Vi ska göra DACHSER till den föredragna samarbetspartnern i Norden – detta inom vår kärnprodukt, som är distribution av styckegods i Europa – men vi ska också tillsammans göra DACHSER Nordic till den föredragna arbetsplatsen, så att vi kan behålla och locka till oss de kollegor som behövs för att ta oss till nästa nivå”, fastslår René.

Vi ska göra DACHSER till den föredragna samarbetspartnern i Norden – detta inom vår kärnprodukt, som är distribution av styckegods i Europa – men vi ska också tillsammans göra DACHSER Nordic till den föredragna arbetsplatsen, så att vi kan behålla och locka till oss de kollegor som behövs för att ta oss till nästa nivå

René Sidor, Managing Director för DACHSER Nordic

DACHSER-koncernens totala tillväxt

Totalt omsatte DACHSER, ett familjeägt företag med huvudkontor i Kempten i Tyskland, 6,12 miljarder euro under 2017 och hanterade totalt 81,7 miljoner försändelser med en total vikt på 39,8 miljoner ton. Globalt har koncernen 29 100 anställda på 396 filialer runt om i världen och är representerade med egna landsorganisationer i 44 länder.

De viktigaste KPI:erna för DACHSER-koncernen 2017:

  • 7,2 procents ökning av bruttoomsättningen till 6,12 miljarder euro
  • 29 100 anställda
  • 396 filialer i 44 länder
  • En ökning av antalet försändelser med 2,1 procent till 81,7 miljoner
  • Tonnaget har stigit med 4,3 procent till 39,8 miljoner ton
  • DACHSER har globalt skapat 1 648 nya jobb under 2017