Marknadsinformation

Golden Week i Kina: Inverkan på transporten

Helgdagarna varar från 1 oktober till 8 oktober. Fabriker stoppar produktionen och flera rederier har meddelat inställda avgångar.

Den kinesiska semestern, "Golden Week", börjar 1 oktober när Kinas nationaldag firas. Företag och produktionsanläggningar kommer att vara stängda under hela perioden och de flesta företag kommer att återuppta sin verksamhet den 9 oktober.

Påverkan på sjöfrakt
De flesta rederier har meddelat inställda avgångar, inte bara under Golden Week, men också före och efter semestern, för att anpassa antalet avgångar till den låga efterfrågan på marknaden. Det nuvarande marknadsläget för alla handelsvägar är utmanande på grund av den begränsade tillgängliga kapaciteten.

Påverkan på flygfrakt
För östgående sändningar rekommenderar vi att du undviker leveransdatum mellan den 29 september och den 8 oktober, eftersom de flesta företag är stängda under semestern och detta kan resultera i en extra lagringsavgift.

För västgående sändningar rekommenderar vi att du skickar platsreservationer eller lastinstruktioner så snart som möjligt före Golden Week. Fraktkapaciteten är mycket begränsad och efterfrågan är hög upp till semesterperioden.

DACHSERs kontor i Kina
Alla våra kontor i Kina kommer att vara stängda från 1-8 oktober.

I allmänhet kommer det inte att finnas några sjöfraktstjänster under helgdagarna. Flygfraktavdelningarna kommer endast att hantera sändningar som har bokats med god varsel.

Om du har frågor beträffande dina sändningar är du välkommen att kontakta din vanliga kontaktperson på DACHSER.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic