Kinesiska högtiden Golden Week påverkan på logistiken

Från 1 till 7 oktober kommer de flesta företag och fabriker i Kina att vara stängda. Den veckolånga ledigheten i en av världens viktigaste ekonomier påverkar den internationella leveranskedjan.

Vad är Golden Week?

Golden Week är en högtid med en veckolång semesterperiod i Kina. På landets nationaldag,1 oktober,  börjar ledigheten och pågår fram till den 7 oktober. Den normala affärsverksamheten återupptas den 8 oktober. DACHSERs filialer i Kina, liksom många andra företag, kommer att hålla stängt under Golden Week och återgå till normal verksamhet den 8 oktober.

Vad händer under Golden Week? 

De flesta företag och fabriker kommer att vara stängda under den veckolånga ledigheten, vilket innebär att produktionen kommer att stoppas eller åtminstone vara lägre. Flygplatser och hamnar kommer att vara öppna, men har minskad bemanning på grund av låga produktionsvolymer på fabrikerna. Statliga myndigheter som tullkontor är normalt stängda från 1 till 3 oktober. Eftersom Kina, en av världens största ekonomier och tillverkningsländer, kommer att stå stilla i en hel vecka kommer den minskade produktionsvolymen att påverka de globala leveranskedjorna. 

Hur kan effekterna av Golden Week minimeras? 

DACHSER arbetar för att minimera potentiella störningar i leveranskedjan. Men kunderna kan också tänka på följande punkter:

  • Tidig kommunikation med leverantörer och kunder hjälper till att säkerställa att lagren räcker.
  • Din lokala kontakt på DACHSER är tillgänglig för att ta fram lösningar som passar din leveranskedja.
  • Boka tidigt och var uppmärksam på bryttiderna. 

Om du har frågor, vänligen kontakta din vanliga lokala kontakt på DACHSER som gärna hjälper dig.

DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic