Nya DACHSER Magazine är här!

Logistikbranschen är en drivkraft för innovation, med lösningar som nu allt snabbare blir en del av det dagliga arbetet. Lösningar som inkluderar alternativa drivlinor, ett brett utbud av digitala applikationer, intelligent användning av data samt nya, autonoma hjälpmedel i transitterminaler och lager.

DACHSER magazine 03/2022

Framstegen inom teknikensvärld är med och formar branschen. Men hos DACHSER finns det en annan viktig faktor för framtiden: individen. För när allt kommer till kritan, utan utbildade och motiverade kollegor är det omöjligt för logistiken att rulla – det gäller för både transporter och innovationer. Ett utmärkt exempel på detta åtagande som sätter kunden i centrum beskrivs i artikeln ”Ett strömmande flöde”. På flertalet platser runt om i världen samarbetar DACHSER med det schweiziska företaget Georg Fischer. Möt här Fredrik Rånge och hans team på DACHSERs lager i Jönköping. Härifrån levereras flera olika typer av rörsystem till hela norra Europa – snabbt, pålitligt och med massor av passion och engagemang.

Innovation är en viktig del för att säkerställa att våra anställda kan fortsätta att ge våra kunder de bästa möjliga lösningarna. @ILO-terminalen har potential att bli en ny milstolpe på denna resa. Denna ”futurala transitterminal” använder datamatriskoder, skanningsenheter i terminalens tak, AI-baserade algoritmer och en speciell programvara för att skapa en ”digital tvilling” – och med den en ny nivå av transparens. Du kan nu lära dig mer om tekniken och dess potential och följ med oss in i två pilotanläggningar.

Denna utgåva berör även säkra arbetsprocesser som sträcker sig genom hela logistikflödet, ett arbete som kräver stor organisatorisk talang och kommunikativ förmåga. Alexander Esters, Consultant Work Safety, arbetar med att se till att arbetsprocesserna inom DACHSER blir ännu säkrare och runt om i vårt nätverk börjar lokala experter ta plats. Sedan början av 2022 har Tanja Turkanovic arbetat som HSE Manager för DACHSER Sweden.

Läs tidningen här

Du hittar dessa och många andra artiklar i det nya numret. Klicka på ikonen nedan för att ladda ned det senaste numret av DACHSER magazine. Trevlig läsning!

Här kan du också bläddra igenom tidigare nummer av DACHSER Magazine.

DACHSER magazine 03/2022 PDF (7,06 MB)
DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic