Tillbaka
Nyheter Pressmeddelanden
Pressmeddelanden

Resultatrekord för DACHSER Sweden

DACHSER Sweden AB sätter än en gång ett epokgörande resultatrekord. Årsredovisningen för 2019 för DACHSERs svenska dotterbolag visar en ökad omsättning till 703 miljoner kronor och ett resultat på 22,6 miljoner.

Det starka resultatet i 2019 beror bland annat på att man har haft ett kontinuerligt stort fokus på lönsamma kundsegment.
Det starka resultatet i 2019 beror bland annat på att man har haft ett kontinuerligt stort fokus på lönsamma kundsegment.

”Totalt sett uppfyller bokslutet för 2019 alla våra förväntningar,” säger René Sidor, Managing Director för DACHSER Nordic. ”Vi fortsätter på den positiva kurva där DACHSER Sweden har befunnit sig under senaste åren och behåller den tillväxttrend som vi har byggt upp. Under 2018 fyrdubblades vinsten för DACHSER Sweden, och under 2019 har vi lyckats öka 2018 års resultat. Även om ingen kunde ha förutsett den speciella situation som vi befinner oss i just nu bildar resultatet för 2019 en stabil grund som vi hoppas kunna bygga vidare på under 2020.”

​​​​​​​Det starka resultatet i 2019 beror bland annat på att man har haft ett kontinuerligt stort fokus på lönsamma kundsegment i kombination med ett fokus på att prestera bästa möjliga service till företagets kunder vilket betyder att man har fortsatt att utöka kundbasen.

Under 2018 fyrdubblades vinsten för DACHSER Sweden, och under 2019 har vi lyckats öka 2018 års resultat. Även om ingen kunde ha förutsett den speciella situation som vi befinner oss i just nu bildar resultatet för 2019 en stabil grund som vi hoppas kunna bygga vidare på under 2020.

René Sidor, Managing Director för DACHSER Nordic

Det senaste året har man genomfört många spännande initiativ i den svenska organisationen. Med öppnandet av ett nytt kontor för sjö- och flygfrakt i maj 2019 fortsätter DACHSERs organisation i Sverige att växa och produktportföljen har utvidgats med sjö- och flygtransporter till hela världen.

”Med vårt nya kontor för sjö- och flygfrakt i Göteborg kan vi erbjuda våra kunder tjänster från hela portföljen av logistiklösningar och det stärker hela vår organisation i Sverige. Den stora tillväxten 2019 beror på att vi har fokuserat på att utveckla vår kärnprodukt samtidigt som vi har stärkt vår position på den svenska marknaden avsevärt,” förklarar René Sidor. ”Det kan hända att det tar lite tid att få fotfäste på den svenska marknaden för sjö- och flygtransportlösningar, men vi har skapat en stabil grund och en stark marknadsposition för 2020.”

I samarbete med den svenska vägtransportorganisationen, som har fyra kontor i Sverige, kan DACHSER med det nya Air & Sea Logistics-kontoret erbjuda sina kunder hela portföljen med logistiktjänster, vilket omfattar vägtransport, sjö- och flygfrakt samt lagerhållning.

”Vårt samarbete med vägtransportorganisationen European Logistics i Sverige gör oss till en stark tjänsteleverantör i Skandinavien,” säger Anna Bergdahl, Country Manager för DACHSER Air & Sea Logistics Sweden. ”Vi är en kvalitetsleverantör på marknaden och tillsammans med vägtransportorganisationen kan vi nu erbjuda våra kunder ett unikt enhetligt logistikkoncept med en enda kontaktpunkt.”

Fokus på lönsamma kundsegment

Den positiva tillväxt i nettoomsättningen och resultatet visar att bolaget har lyckats utnyttja synergier i flera sammanhang och ökat resultatet. Under 2019 och början på 2020 har säljorganisationen hos DACHSER Sweden genomgått en betydande utveckling med tillsättningen av två Sales Managers, i Göteborg och Stockholm, och en Business Development Manager som samarbetar nära med de fem filialkontoren i Sverige med fokus på kundutveckling som ett starkt komplement till säljfunktionerna i Sverige.

“Vår organisation i Göteborg har vuxit ständigt sedan 2017 genom en optimering av verksamheten, godsstrukturen och våra kundsegment,” säger Carl-Johan Westas, Branch Manager hos DACHSER Sweden i Göteborg och Malmö. ”Samtidigt har vi fortsatt att effektivisera vår inrikestrafik som i kombination med den internationella linjetrafiken erbjuder våra kunder enhetliga transportservices.”

Thomas Wennborg, Branch Manager för DACHSER Swedens kontor i Stockholm, tillägger: ”De senaste åren har vi upplevt en mycket positiv utveckling här i Stockholm. Vi har bland annat tillsatt en Sales Manager som kommer att bidra till att stärka säljorganisationen hos DACHSER Sweden. Med detta och andra strategiska framsteg har vi skapat en solid grund för vår verksamhet under 2020.”

Resultatrekord för DACHSER Sweden PDF (0,21 MB)
Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic