Sjöfrakt: Hamnen Ningbo Beilun är tillfälligt stängd

Till följd av ökande smittotal av Covid-19 stängs hamnen Ningbo Beilun i Kina tillfälligt ner. Här ger vi en överblick av situationen. 

  • Beilun-provinsens förvaltningskontor har beslutat att stänga hamnen och tillhörande anläggningar, inklusive lager och depåer i hamnområdet.
  • Alla FCL- och LCL-sändningar som redan finns i terminalområdet kommer att hanteras, men med risk för stora förseningar.
  • Även om situationen för närvarande inte gett påverkan på pråmtrafik och tullklarering i Beilun och det än så länge inte finns några avbokningar från rederier, kommer all export- och importverksamhet via sjöfrakt i Ningbo att tillfälligt avbrytas.

DACHSERs filial i staden Ningbo håller öppen som vanligt. Det är fortfarande möjligt att boka på bekräftade avgångar från hamnen, men leverans/hämtning av varor, hämtning/retur av tomma containrar och gate-in är inte möjligt för tillfället. Beroende på hur situationen utvecklas kan stora förseningar uppstå. Dessutom finns det brist på lastbilar i Beilun, då många lastbilschaufförer inte har de nödvändiga tillstånd för att komma in i hamnområdet eller passera vägkontroller, vilket leder till ytterligare flaskhalsar i kapaciteten.

Våra medarbetare inom sjö- och flygfrakt arbetar under högt tryck för att hitta den bästa lösningen för alla transporter. Om du har några frågor angående ditt gods är du som alltid välkommen att kontakta din lokala kontaktperson från DACHSER.
 

DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic