Stora förseningar på Shanghai Pudong flygplats (PVG)

Flygfrakten till och från Shanghai PVG flygplats ställs återigen inför utmaningar, eftersom flygplatsen rapporterade flera COVID-fall på flygplatsen fredagen den 20 augusti.

Som ett resultat har ett stort antal anställda skickats för att testas och eventuellt sättas i karantän. Arbetskraften har minskats till 25 procent av den normala kapaciteten, vilket har orsakat störningar i verksamheten.

De flesta flygbolagen var tvungna att ställa in flygningar den 20 augusti, men har återupptagit flygningarna efter en till två dagar. Nedan ger vi en översikt över status på flygplatsen:

  • Shanghai PVG flygplats har varit och förblir öppen, men verksamheten påverkas kritiskt av den plötsliga bristen på arbetskraft.
  • Den begränsade arbetskraften har lett till betydande konsekvenser för marktjänsterna, inklusive lastning/lossning för alla flygbolag som använder Shanghai Pudong International Airport Cargo Terminal (PACTL) på Shanghai PVG Airport.
  • Under helgen försenades eller ställdes ett stort antal flygningar in. Endast hälften av de planerade flygplanen kunde lyfta, vilket har skapat en enorm eftersläpning.
  • Från och med i dag är situationen densamma.
  • Som svar på situationen har flygbolagen justerat sina planerade flygningar, ställt in flygningar, omdirigerat flygningar till alternativa flygplatser och avstått från att ta emot tidskänsliga transporter.
  • På grund av begränsad kapacitet och störningar förväntas förseningar i både öst- och västgående trafik samt en ökad eftersläpning.
  • Våra flygfraktexperter har arbetat för att hitta kapacitet på flygplatser nära PVG för att minimera förseningar i din leveranskedja. För närvarande har vi redan säkrat kapacitet från Hangzhou (HGH), Zhengzhou (CGO) och Peking (BJS) för att lindra eftersläpningen.

Om du har några frågor beträffande ditt gods, är du som alltid välkommen att kontakta din lokala kontaktperson på DACHSER.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic