Transit embargo: rådande situation i Frankfurt och Paris

DACHSERs flygbolagspartner, Lufthansa Cargo i Frankfurt, har för närvarande driftsstörningar på grund av personalbrist till följd av covid-19. Samma situation har även uppstått för Air France/KLM i Paris. Följande åtgärder har därför vidtagits:

Från och med onsdagen den 26 januari 2022 kommer ett transit embargo gälla hos Lufthansa Cargo i Frankfurt för transporter från Nordamerika och Europa. Air France/KLM har tvingats till att göra liknande för deras hubb i Paris (CDG). Där till, har Air France/KLM avbokat alla flyg från Paris Charles de Gaulle till Hong Kong fram till 26 mars 2022. 

  • Undantag från transit embargot vid FRA och CDG görs för BUP (Built Unitization Program), BXO (Emergency Solutions) och VAL (valuable cargo). 
  • Transporter som redan har godkänts av Lufthansa kommer att skickas så snart som möjligt. 
  • Transporter som ännu inte har levererats kan tyvärr inte längre tas emot.

Tills vidare avstår därför DACHSER från bokning och lastplanering av relevanta transittransporter via Frankfurt och Paris i Lufthansas och Air France/KLMs nätverk. Dessutom accepterar inte Air France/KLM bokningar av lösa försändelser med slutdestination Paris (CDG).   

Försändelser med destination Frankfurt planeras och bokas fortfarande med Lufthansa.

Försändelser för transit måste tills vidare omdirigeras via andra flygbolag och transportpartners och kan även skickas vidare från Airfreight Gateway Frankfurt till DACHSER vägtransport nätverk, tack vare DACHSERs integrerade nätverkskapacitet – för att snabb skickas vidare ut i hela Europa till slutdestinationen. 

Händelseutvecklingen inom Lufthansa och Air France/KLM tyder på att ytterligare begränsningar av den operativa hanteringen tillfälligt är att vänta i Frankfurt, Paris och på andra platser.

DACHSERs lokala representanter ger dig gärna mer information om transporter och möjliga alternativ.

DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic