Utmanande och utvecklande: Livet som trainee hos DACHSER

DACHSER erbjuder flera olika traineeprogram.

Vera Weidemann, Head of Corporate Human Resources hos DACHSER, berättar om hur personer med talang för logistik kan bli en del av DACHSER-världen.

Vera Weidemann, på vilket sätt öppnar traineeprogrammen dörren till DACHSER-världen?

DACHSER erbjuder flera olika traineeprogram. Det kan vara ett specialiserat program eller ett mer allmänt program som omfattar flera divisioner. De gör det möjligt för oss att attrahera kvalificerade unga talanger så att vi kan möta framtida behov av utbildade medarbetare och chefer på alla våra platskontor.

Vilka kriterier ska de sökande uppfylla och vilka färdigheter ska de ha?

Vi tittar noga på traineernas personligheter och hur intresserade de är av att ansluta sig till DACHSER-identiteten. Det är bara personer som har ett engagemang för vårt företag och för logistik som uppfyller kraven. Vi är intresserade av människor som till sin natur är starkt motiverade, kunskapssökande, redo och kapabla att reflektera, är flexibla, anpassningsbara, kommunikativa och förstår abstrakta begrepp.

Hur ser ett traineeprogram ut och finns det möjlighet att specialisera sig?

Beroende på traineernas tidigare erfarenhet pågår ett program två år och tre månader. Varje trainee arbetar systematiskt på olika avdelningar utifrån en egen rotationsplan, som också omfattar inlärningsmål. Programmen är utformade för att erbjuda intensiva utmaningar och uppmuntran och alla traineer har en mentor som stöd.

Varje trainee som lyckas slutföra programmet kan vänta sig ett erbjudande om en fast anställning inom företaget. Med andra ord utgör ett traineeprogram en solid grund för personens fortsatta karriär inom DACHSER. DACHSER-världen är öppen för alla tidigare traineer som vill utnyttja sina unika styrkor och ambitioner, eftersom vårt företag erbjuder massor av möjligheter och spännande jobb inom vårt globala nätverk.

Tack för intervjun!

Interview with: Vera Weidemann

Head of Corporate Human Resources hos DACHSER

DACHSER över hela världen
Kontakta oss