Karriär Mediaroom

DACHSER DIY Logistics - din partner i DIY, byggnads- och trädgårdssektorn

Som en del av DACHSER DIY Logistics levererar vi runt 18.000 DIY-butiker, trädgårdscentra, specialbutiker och konsumenter varje dag i hela Europa.

Den bästa lösningen för din DIY-logistik

Genom att kombinera våra standardtjänster med specifika logistiklösningar och vår branschexpertis kan vi tillhandahålla en konkurrenskraftig fördel till våra kunder. Det DIY-kunniga teamet samlar flera års erfarenhet, vilket gör att det kan föreslå de bästa lösningarna för din DIY-logistik. Vi har specialister i många länder som har en nära kontakt med lokala återförsäljare och leverantörer och som kan ge omfattande råd om alternativ när det gäller leverantörer och återförsäljare.

Vår tjänsteportfölj

  • Global upphandling och distribution av dina produkter
  • Ett omfattande och brett nätverk av tjänster för DACHSER European Logistics, DACHSER Air & Sea Logistics och DACHSER Contract Logistics
  • Integrerade, fysiska och digitaliserade logistiklösningar för handel och industri
  • Transparenta logistikprocesser längs leveranskedjan, som hanteras via vår IT-system eLogistics
  • Kännedom om olika lokala krav av återförsäljare
  • Lösningar för kontrollerade varuflöden och precis information (”one-stop shop”-logistiklösning)
  • Effektiv personal- och lagerplanering genom optimerade processer med ingående varor vid distributionscenter och återförsäljarplattformar   Buntning av varor tillåter en minskning av rampkontakter hos leverantören och återförsäljaren
  • Merchandizing till försäljningsplatsen och tillbaka
  • Slutkundsleverans med specialservice via targo on-site

DACHSER DIY Logistics Pipeline - nätverket av alla logistiktjänster

Med DACHSER DIY Logistics Pipeline erbjuder vi dig en komplett branschspecifik lösning. Tjänstemodulerna formar en smidig servicekedja från leverantören till försäljningsstället samt till konsumenterna, vilket leder till en hantering av ett kontinuerligt varuflöde in på markna.

DACHSER DIY Logistics Pipeline
DACHSER DIY Logistics Pipeline

Upphandling – via lastbil, flyg- eller sjöfrakt

Internationella transporter av styckegods och hellast (FTL) via lastbil samt samlastning, direkt- och chartertrafik, LCL/FCL via flyg- och sjöfrakt inklusive buntningssystem.

Lagerhållningstjänster för ökad transparens och varusäkerhet

Vi erbjuder våra kunder standardiserad lagerhållning för flera användare i DACHSERs nätverk, som kontrolleras helt av vårt lagerhanteringsprogram Mikado.  Tack vare standardiserade processer och enhetliga IT-system, kan våra kunder dra fördel av skräddarsydda lagerhållningskoncept.

Mervärdestjänster

Vi tar hand om mervärdestjänster för våra kunder såsom kvalitetskontroller, orderupphämtning, displaykonstruktion, paketerings- och prismärkningstjänster.

Distribution – ändrade affärsprocesser innebär innovativa lösningar

Varor distribueras till återförsäljare eller konsumenter i enlighet med enhetliga standarder och den enskilda detaljhandelns behov i Europa. Detta sköts via IT-lösningar som eLogistics, ActiveReport och EDI.

Point of Sale (POS) och butikslogistik – mer tid till dina kunder

Vi säkerställer en konsekvent tillgänglighet av varor på försäljningsstället samt transport av varor till konsumenten. För butikslogistik har vi bildat ett nätverk av partner i Europa. Vi gör den lilla extra ansträngningen, som till exempel att sköta installationer, kampanjer och sekundär placering av artikelreturer samt upprepade beställningar.

B2C-Logistics

På begäran kan vi också ta hand om direktleveranser från leverantörer till konsumenter å våra återförsäljares vägnar. Det är möjligt att leverera till användingsplatsen samt att genomföra en monteringstjänst på enskilda inplanerade varuleveranser.