En stark logistikpartner för livsmedel
Inom DACHSER Food Logistics erbjuder vi kundanpassade lösningar för temperaturkontrollerade livsmedel – från djupfryst till färskt och rumstempererat (-25 °C till +25 °C). Vi samarbetar med stora och medelstora producenter och återförsäljare inom livsmedelsbranschen och hanterar transporter av förpackade varor i alla sändningsstorlekar.
Som en del av koncernen DACHSER levererar Frigoscandia AB kompletta logistiklösningar för dina leveranskedjor inom Europa vilket inkluderar såväl lagerhållning som transport av styckegods, parti- och hellaster (LTL/FTL).
I Norden närvarar vi med 24 terminaler samt 12 lageranläggningar för temperaturkontrollerade livsmedel. Distribution sker antingen via cross-dock terminal eller direkt från ett lager – ofta med Frigoscandias egna chaufförer och fordonsflotta på över 250 lastbilar.
Vi transporterar bland annat kött, fågel, fisk, grönsaker, mejeri, bageriprodukter, färdigmat, alkoholhaltiga drycker, konfektyr, delikatesser och nutritionsprodukter – till dagligvaruhandeln, grossister, restauranger och livsmedelsindustri runt om i Europa.

Livsmedelslogistik i ett europeiskt nätverk
Sedan 2019 har Frigoscandia varit en strategisk partner i European Food Network – Europas största samarbete inom livsmedelslogistik. Tillsammans med 23 partners täcker samarbetet hela Europa och erbjuder effektiva lösningar för temperaturkänsliga transporter, från Norden till resten av kontinenten.
Vi hanterar transporter i alla temperaturzoner och sändningsstorlekar – från fryst till rumstempererat. Med fasta avgångar, pålitliga ledtider och unisona processer får du hög leveransprecision och tillförlitlig planering.
Livsmedelsproducenter som sänder sitt gods via European Food Network drar nytta av en stark lokal närvaro i Norden och kan effektivt nå ut med sina sändningar till både detaljhandeln, butikskedjor, grossister och besöksnäringen.
En överblick av våra tjänster
Vår erfarna personal säkerställer att dina varor hanteras professionellt med högsta hygienstandard. Med samma höga kvalitet genom hela Europa arbetar vi med modern kylteknik, full spårbarhet, genomför temperaturkontroller i realtid och följer branschens tuffaste kvalitetskrav.
För varje sändning följer vi noggrant både kundens specifika krav samt rådande lagstiftning. Vår kylteknik möjliggör temperaturkontrollerad lagring och transport av livsmedel i temperaturspannet -25 °C till +25 °C. Våra system ger tillförlitlig spårbarhet på sändningsnivå samt fullständig temperaturdokumentation – allt understött av ett strikt kvalitetsarbete. Våra processer styrs och övervakas enligt BRC Storage & Distribution, IP Livsmedel, AEO-S och ISO 14001 i deras senaste versioner.
Genom Track & Trace-systemet ger vi dig realtidsinformation om din sändnings status.
Tillsammans med våra partners i European Food Network arbetar vi efter gemensamma standarder och rutiner, med fasta avgångar och ledtider. Det ger dig trygg planering och säkerställer effektiva och punktliga livsmedelstransporter i hela Europa.