Karriär Mediaroom

Välkommen till vår hemsida!

På vår hemsida hittar du allt du behöver veta om våra tjänster, samt de senaste nyheterna om företaget.

Track & Trace
Direkt information gällande din försändelse

DACHSER Nyheter

2
19.08.2022
Ett globalt nätverk av operativa experter

För 10 år sedan började DACHSER att utbilda medarbetare till att bli operativa experter. Målet? Att möjliggöra för medarbetare att berika och stödja sin lokala filial, och därmed hela DACHSER-nätverket, med bred erfarenhet och detaljkunskap. Men hur blir man operativ expert?

19.08.2022
Sjöfrakt: Strejk i hamnen Felixstowe

En strejk vid Felixstowe, en av de största hamnarna i Storbritannien, har tillkännagivits. Få här en överblick över hur strejken påverkar internationell sjöfrakt.

Facket och hamnledningen (Felixstowe Dock and Railway Company) har inte lyckats komma överens om lönenivån för de anställda. Därför kommer över 1 900 fackliga medlemmar att gå ut i strejk från söndag 21 augusti till måndag 29 augusti.

Felixstowe hanterar nästan hälften av Storbritanniens containertrafik och strejken kommer därför att påverka internationell sjöfrakt. Alla andra hamnar i Storbritannien, såväl som nord- och västeuropeiska hamnar, kommer med största sannolikhet att uppleva kapacitetsproblem, vilket skapar flaskhalsar och förseningar i hamndriften.

I dagsläget är det oklart hur stora konsekvenser strejken får för internationella transporter, men vi rekommenderar att du bokar din transport så tidigt som möjligt och att du är beredd på att vara flexibel i förhållande till tidtabell och transportvägar.

Om du har några frågor angående din försörjningskedja är du alltid välkommen att kontakta din lokala kontaktperson från DACHSER.

10.08.2022
DACHSER och terre des hommes stöttar familjer i Ukraina

Under augusti kommer de två långvariga samarbetsparterna, DACHSER och terre des hommes, att inleda ett gemensamt projekt i de ukrainska städerna Charkiv, Dnipro, Lviv och Uzjhorod. Projektet ger barn, tonåringar, och deras familjer terapeutisk hjälp för att bearbeta det trauma som kriget medfört.

14.07.2022
Ytterligare varningsstrejker i tyska hamnar

Redan den 9 juni 2022 hölls varningsstrejker med kort varsel i Hamburg och Bremerhavens hamnar. Ytterligare varningsstrejker kommer nu att äga rum i tyska hamnar från idag, torsdag den 14 juli 2022, till lördagen den 16 juli 2022.

13.07.2022
Storbritannien inför nytt tullsystem

I Storbritannien ersätts nuvarande Customs Handling of Import and Export Freight (CHIEF) av nya Customs Declaration Service (CDS). Importörer i Storbritannien måste därför förbereda sig för ändringar.

13.07.2022
Nya DACHSER Magazine är här!

Det är alltid bra att ha mod och gott självförtroende och just nu är det viktigare än någonsin – det verkar inte finnas något slut på alla utmaningar och kriser. I tider som dessa kan vi bara blicka framåt, finna nya lösningar och se till att vi aldrig tappar modet. Mitt i all osäkerhet tar vi inom Dachser saken i egna händer för att göra det bästa för våra kunder. Det framgår tydligt av artiklarna i senaste numret av DACHSER Magazine.

12.07.2022
Alternativ rutt för järnvägstrafik

DACHSER utökar nu sin portfölj inom DACHSER Rail Services, för att fortsatt kunna erbjuda en järnvägsförbindelse mellan Kina och Europa. Med omedelbar verkan anordnas nu en tågförbindelse på rutten mellan Xi'an och Budapest, i det som är känt som ”Middle Corridor”, med avgång två gånger i veckan.  

11.07.2022
DACHSER säkrar långsiktig flygtransportkapacitet

DACHSER Air & Sea Logistics förlänger sitt charterprogram på rutten mellan Shanghai och Frankfurt för perioden – maj 2022 till april 2024. Detta öppnar för möjligheten att fortsatt erbjuda kunder tillförlitlig transportkapacitet. Med ett plan av flygplanstypen widebody flyger DACHSER mellan Asien och Europa två dagar i veckan och transporterar 33 ton per flygning.

3
11.07.2022
Megatrender inom logistiken

Vilken framtid ska logistikleverantörer förbereda sig för? Vilka trender och utveckling kommer att forma industrin imorgon? Och hur ser DACHSER på saken?

08.07.2022
Störningar på europeiska flygplatser

Ökat flygande i Europa har lett till trängsel på flygplatserna, särskilt i Frankfurt, Amsterdam och Paris. På Paris CDG-flygplats är dessutom strejker utlysta inför den kommande helgen. Vi övervakar situationen och tillhandahåller alternativa lösningar.

DACHSER Mediaroom

Speditionstrainee hos DACHSER

Hur låter det att gå en utbildning som varierar praktiskt arbete med teoretiska studier? En utbildning som ger dig möjlighet att växa både personligt och professionellt, där du dessutom får lön under hela studietiden. Som Speditionstrainee hos DACHSER får du just detta.

Nu är ansökningsperioden för höstens antagning öppen. Här kan du läsa om utbildningen, få en inblick från tidigare Speditionstrainees och klicka dig vidare till ansökan.

LÄS MER

Landsfakta (2021)

858300000
Omsättning i SEK (netto, konsol.)
5
Avdelningar
1051100
Sändingar
Läs

Verksamhetsplatser i världen

Kontaktuppgifter till våra filialer

Har du en önskan eller en fråga? Här hittar du kontaktuppgifter till våra filialer över hela världen.

Sökningsplats