Mediaroom

DACHSER Sweden

Välkommen till DACHSER Swedens hemsida.

Track & Trace
eLogistics

DACHSER Nyheter

2
Pressmeddelanden 27.03.2020
DACHSER aviserar framtida ledning

Efter 31 års nära samarbete i operativa chefsbefattningar hos DACHSER kommer CEO Bernhard Simon och hans ställföreträdare Michael Schilling, COO Road Logistics, att ingå i styrelsen från och med 2021 med Bernhard Simon som ordförande. Från och med 1 januari 2021 blir Burkhard Eling, som blev en del av DACHSERs Executive Board i 2013 som CFO, ny CEO för det familjeägda logistikföretaget.

Nyheter 24.03.2020
Brexit: Vad händer nu?

Storbritannien har nu officiellt lämnat EU och Brexit har blivit verklighet. Men det här är bara början. Under övergångsperioden fram till slutet av 2020 får Brexit inte någon större inverkan på näringslivet och logistiken på någon sida av Engelska kanalen. Men vad som händer sedan är fortfarande en öppen fråga.

Nyheter 11.03.2020
Det nya DACHSER magazine är här!

Champagne – det finns nästan ingen annan dryck i världen som utstrålar så mycket charm, lyx och joie de vivre. Tillverkningen av de dyra dropparna kräver inte bara stor omsorg utan också transporten från vingården till butikshyllan eller till ett exklusivt evenemang kräver en högkvalitativ logistikinsats.

Nyheter 27.02.2020
Har du läst vårt senaste nyhetsbrev?

I vårt senaste nyhetsbrev kan du bland annat läsa om att Carl-Johan Westas, Branch Manager i Göteborg från 1 januari 2020 har tagit över ansvaret för filialen i Malmö parallellt med hans ansvar som platschef i Göteborg. Du får också nyheten om DACHSER Finland Oy som vidareutvecklar sin affärsmodell på den finska marknaden.

2
Nyheter 25.02.2020
Compliance inom företaget – en fråga om företagskultur

Allt fler företag inser vikten av att införa standarder för compliance, det vill säga instrument och mekanismer inom ett företag som förhindrar att medarbetarna bryter mot lagen och agerar oetiskt. Men hur når man dit?

Nyheter 25.02.2020
DACHSER investerar i Finland

DACHSER Finland Oy vidareutvecklar sin affärsmodell på den finska marknaden. Med en väglogistikterminal som planeras stå klar i Kerava under andra halvåret 2020 kommer export- och importmöjligheterna för den finska industrin att förbättras avsevärt.

Marknadsinformation 20.02.2020
Nationell strejk i Frankrike fortsätter i februari och mars

Den franska strejken mot en ny pensionsreform har pågått i flera månader och parterna har ännu inte lyckats hitta en lösning. Ytterligare åtgärder planeras för strejken den 20 och 27 februari och 5 mars. Det kan påverka din leveranskedja.

Nedan har vi listat några av de viktigaste konsekvenserna för sjö-, luft- och järnvägstjänster:

 • Personalen i de franska hamnarna strejkar den 20 och 27 februari och 5 mars.
 • Det förväntas en brist på förare och förseningar av lastfartyg.
 • Omdirigering av transporter via Antwerpen är möjlig men återigen måste du förvänta dig förseningar eftersom både åkerier och rederier är kraftigt överbelastade till följd av strejken.
 • Det bör förväntas 2-3 veckors försening på sändningar som kräver specialutrustning.
 • Järnvägstjänster påverkas inte
 • Luftfrakttjänster påverkas inte

Vi arbetar hårt för att erbjuda dig de bästa alternativa lösningarna och informerar kontinuerligt om hur situationen påverkar din leveranskedja.

Om du har frågor beträffande ditt gods är du välkommen att kontakta din lokala kontaktperson från DACHSER.

Marknadsinformation 18.02.2020
Senaste nytt om vår verksamhet i Kina

Vi fortsätter att informera om status för verksamheten på våra filialer och den senaste utvecklingen i Kina.

Allmän status

Fabriker och företag återupptar gradvis verksamheten. Myndigheterna arbetar hårt med att begränsa spridningen av det nya coronaviruset, som WHO nu gett namnet COVID-19. För att förhindra infektioner på arbetsplatsen är företagen skyldiga att ansöka hos lokala myndigheter innan de kan återuppta arbetet.

DACHSERs filialer

Alla DACHSERs filialer är verksamma. En del filialer är stängda under ansökningsprocessen, men personalen arbetar hemifrån. Vi ber om ursäkt för förseningarna i vissa processer, då de flesta enheter i leveranskedjan i Kina inte arbetar med full kapacitet.

 • Alla DACHSERs filialer förutom Nanjing, Kunshan och Wuhan har återupptagit verksamheten med begränsad personal på grund av lokala karantänsförfaranden och förebyggande åtgärder
 • DACHSERs filialer i Nanjing och lagret i Kunshan kommer att återuppta verksamheten när godkännanden från myndigheterna beviljas.
 • Wuhan är stängt och planeras öppna igen den 24 februari, vilket kan ändras beroende på situationen.
 • De flesta av våra medarbetare arbetar hemifrån.
 • Hongkong-filialen bedriver full verksamhet. Vi fortsätter att följa situationen noga och kommer att informera om vår förmåga att bedriva verksamheten påverkas.

Transportlogistik i Kina

Vi gör vårt bästa för att din leveranskedja ska fungera så smidigt som möjligt, men andra enheter i leveranskedjan har eventuellt ännu inte återgått till full kapacitet. Transportörer och terminaler återupptar gradvis verksamheten med begränsad personalstyrka. Förseningar och andra operativa problem kan förväntas.

Vägtransport:

 • Brist på lastbilschaufförer och det finns bara ett begränsat antal lastbilsföretag som har fått tillstånd att återuppta verksamheten.
 • Förhållandena för lastbilstransporter i landet är utmanande, inte minst när det gäller transporter mellan städer och mellan provinser på grund av att regleringarna har stramats åt för vägtrafiken.
 • Vägtransporterna till Shanghai är strikt kontrollerade, vilket kan påverka leveranserna till Shanghais hamn och till Shanghais flygplats Pudong.
 • Transportcertifikat krävs för lastbilar som ska köra in i eller lämna Hubei-provinsen.

Flygfrakt:

 • Flygbolag har återupptagit frakten till och från Kina
 • Många flygbolag har ställt in passagerarflygen till och från Kina. Därför är kapaciteten fortfarande begränsad.
 • Chartertjänster finns tillgängliga med garanterad upphämtnings- och transittid för våra kunder med brådskande leveranser.

Sjöfrakt:

 • Transportföretagen har minskat antalet avgångar till och från Kina.
 • Sjötransportterminalerna bedriver verksamhet, utom i Wuhan.
 • Brist på utrustning börjar bli ett problem.
 • Containertransporter på lastbil återupptas med i snitt endast 50 procent av normal kapacitet.
 • USA och Vietnam har karantänkrav för fartyg som avgår från kinesiska hamnar.

Inom DACHSER vidtar vi beredskapsåtgärder och kommer att erbjuda dig de bästa alternativa lösningarna för att din leveranskedja ska fungera om en transport påverkas.

Vi håller våra kunder uppdaterade med den senaste informationen om den rådande situationen. Om du har problem och/eller frågor är du välkommen att kontakta din lokala kontaktperson från DACHSER.

Marknadsinformation 31.01.2020
Brexit: den 31 januari 2020

Storbritannien lämnar EU den 31 januari 2020. Som det ser ut nu kommer ingenting att förändras vad gäller godstrafiken mellan EUs medlemsländer och Storbritannien förrän i slutet av 2020.

Därefter bör ett frihandelsavtal mellan EUs medlemsländer och Storbritannien träda i kraft. Det är dock fortfarande oklart om ett sådant frihandelsavtal hinner förhandlas fram och godkännas innan årsskiftet.

Vi har sammanfattat en checklista inför Brexit för företag som transporterar gods till och från Storbritannien. Den ger en översikt över hur du förbereder din inför Brexit. Nedan hittar du en länk till checklistan.

Om du har frågor gällande dina leveranser är du välkommen att kontakta din lokala kontaktperson hos DACHSER.

Nyheter 30.01.2020
Kraftfulla data

Snabbare och mer precisa data gynnar i slutändan hela leveranskedjan. Det leder till en viktig fråga. Hur kan vi som logistikleverantör göra varor och informationsflöden mer förutsägbara, effektiva och hållbara?

Senaste nytt om coronaviruset

Alla nyheter och uppdateringar om coronaviruset

Klicka här för att se vilka åtgärder vi tar på DACHSER. Här hittar du också senaste nytt om vår operativa verksamhet.

LÄS MER

Landsfakta (2018)

631000000
Årsomsättning (SEK)
5
Avdelningar
733606
Transporter
Läs