Mediaroom

DACHSER Sweden

Välkommen till DACHSER Swedens hemsida.

Track & Trace
eLogistics

DACHSER Nyheter

2
Nyheter 26.10.2020
Från vägpolis till truckpolis

Hur hittar man rätt person till rätt plats? Hur skapar man en bra arbetsmiljö där alla trivs? Är det kanske en fråga om kultur? Zaid arbetar på terminalen i Stockholm med att se till att kundernas gods kommer till rätt plats i rätt tid. Vi har pratat med honom om hur han startade på DACHSER Sweden och hans tankar om framtiden.

Nyheter 26.10.2020
Expert på sjö- och flygtransportsystem

Hur ser man till att behålla kunskapsutbytet i ett globalt nätverk av experter när kristider begränsar möjligheterna att träffas fysiskt? Hur ser man till att hela tiden optimera och harmonisera arbetsprocesser och systemanvändning både lokalt och globalt? Vi har pratat med Thomas Bech – certifierad expert på sjö- och flygtransportsystem – om processoptimering, något som inte minst är viktigt i kristider.

Marknadsinformation 20.10.2020
Vi har uppdaterat vår Brexit-checklista

Den 31 januari 2020 lämnade Storbritannien Europeiska unionen. Vi befinner oss för närvarande i en övergångsfas som avslutas den 31 december 2020. Om denna perioden skulle ha förlängts ytterligare, borde man ha enats om detta senast 1 juli 2020 och det är därför inte längre möjligt att förlänga övergångsfasen.

Storbritannien kommer inte längre att ingå i den inre europeiska marknaden och tullunionen från och med 1 januari 2021. Om Storbritannien och EU inte kan enas om ett utträdesavtal i den återstående tiden av övergångsfasen kommer handeln med Storbritannien i framtiden att omfattas av Världshandelsorganisationens regler för internationell handel.

På DACHSER kan vi inte påverka den politiska situationen i Storbritannien, men vi kan hjälpa dig att förbereda dig så gott som möjligt för de nya tullförfarandena. Därför har vi uppdaterat och anpassat vår Brexit-checklista till den nuvarande situationen. Nedan hittar du dokumentet som kan laddas ned.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta din lokala kontaktperson på DACHSER.

Nyheter 13.10.2020
Tvådimensionella koder – en titt på framtidens teknik

Vad handlar tvådimensionella koder egentligen om? Och vilka fördelar erbjuder dessa koder när det gäller logistik?

Marknadsinformation 06.10.2020
Lokalt, regionalt, globalt: Behöver du lagerutrymme?

Behöver du ledigt lagerutrymme och en pålitlig logistikpartner? DACHSER Contract Logistics har ledig kapacitet.

Marknadsinformation 29.09.2020
Golden Week i Kina: Inverkan på transporten

Helgdagarna varar från 1 oktober till 8 oktober. Fabriker stoppar produktionen och flera rederier har meddelat inställda avgångar.

Nyheter 29.09.2020
”Vår kompass tar oss i rätt riktning”

Att satsa i tuffa förhållanden och samtidigt utnyttja möjligheterna – Bernhard Simon, CEO för DACHSER, om krishantering som en del av DACHSERs kultur.

Nyheter 21.09.2020
Det nya DACHSER magazine är här!

Tillsammans tar vi oss igenom krisen – så har DACHSER tacklat de senaste månadernas hinder i nära samarbete med våra kunder och samarbetspartners.

Nyheter 17.09.2020
”Alla kriser innebär också möjligheter”

Coronapandemin har drabbat flygtransportindustrin hårt – och har kanske förändrat den för alltid. I denna intervju diskuterar Timo Stroh, chef för Global Air Freight inom DACHSER Air & Sea Logistics, den nuvarande situationen på flygtransportmarknaden, flexibla lösningar i krisen och en försiktigt optimistisk framtidsprognos.

Marknadsinformation 01.09.2020
Brexit: Vad behöver du veta?

Vi vill hålla dig informerad om den aktuella utvecklingen när det gäller Storbritanniens utträde ur EU, eftersom detta kan påverka ditt företag.

Senaste nytt om coronaviruset

Alla nyheter och uppdateringar om coronaviruset

Klicka här för att se vilka åtgärder vi tar på DACHSER. Här hittar du också senaste nytt om vår operativa verksamhet.

LÄS MER

Landsfakta (2019)

702569000
Årsomsättning (SEK)
5
Avdelningar
781493
Transporter
Läs