Mediaroom

DACHSER Sweden

Välkommen till DACHSER Swedens hemsida.

Track & Trace
eLogistics

DACHSER Nyheter

Pressmeddelanden 14.10.2019
Edoardo Podestá tar över rodret för DACHSER Air & Sea Logistics

DACHSER utser Edoardo Podestá till Chief Operations Officer (COO) för affärsområdet Air & Sea Logistics. Han har länge varit Managing Director för Asien/Stillahavsregionen och kommer nu att leda DACHSERs globala sjö- och flygtransportverksamhet. Podestá efterträder Jochen Müller.

Nyheter 02.10.2019
Nytt DACHSER Magazine!

DACHSERs europeiska nätverk för vägtransport har byggts ut. Hemligheten har alltid varit att lägga rätt pusselbitar på rätt plats så att de tillsammans skapar en helhetsbild.

Marknadsinformation 25.09.2019
Checklista inför Brexit – vad bör du hålla ögonen på?

Vad bör du vara uppmärksam på i händelse av en hård Brexit?

Förseningar vid gränsövergångar kan bli en stor utmaning i händelse av en hård Brexit. En annan utmaning kan bli den nya byråkratiska belastningen för godstransporter till och från Storbritannien. Först och främst bör man förvänta sig längre väntetider vid gränskontrollerna och tullklarering av allt gods i enlighet med WTOs regler.

Vi har sammanfattat en checklista inför Brexit för företag som transporterar gods till och från Storbritannien. Du hittar den nedan:

Nyheter 27.08.2019
Har du registrerat dig för vår kundundersökning?

Hur blir man bättre på sitt arbete? Genom att få feedback. Kom ihåg att dela dina tankar med oss.

Nyheter 27.08.2019
Besök oss på Elmia Nordic Transport 2019

8 till 10 oktober 2019 kommer DACHSER Sweden att delta på Elmia Nordic Transport Infrastructure-mässan i Jönköping. Elmia Nordic Transport är mässan för transporter, transportrelaterad infrastruktur, intermodalitet och samhällsbyggande.

2
Nyheter 27.08.2019
Logistikens underbara värld

Det är Logistics Operatives som håller i taktpinnen på lagret och på transitterminalen. De är praktiska och engagerade och har massor av sunt förnuft. När det gäller DACHSER är och förblir personalen en av grundfaktorerna för framgångsrika logistiktjänster. Att attrahera kvalificerad personal blir dock alltmer utmanande. 

Marknadsinformation 09.08.2019
Risk för förseningar på flyg till och från Kina

En tyfon kan orsaka förseningar på flyg till och från Kina. Tyfonen motsvarar en kategori 3-orkan, och effekterna av stormen känns över hela Taiwan. Under helgen kommer tyfonen antingen att röra sig mot Kina eller passera nära dess kust. Detta innebär att kontor och skolor kan behöva stängas och det finns risk för förseningar och inställda flyg till och från Kina på grund av väderförhållanden.

Om du har några frågor kan du kontakta din lokala DACHSER-kontaktperson.

Pressmeddelanden 09.07.2019
DACHSER Sweden hämtar in en Business Development Manager

Beslutet att anställa en Business Development Manager är en del av den positiva utvecklingen i Sverige, där resultatet före skatt fyrdubblades från 4,2 miljoner under 2017 till 17,3 miljoner under 2018.

Pressmeddelanden 18.06.2019
Nytt resultatrekord för DACHSER Nordic

Årsredovisningen för 2018 för DACHSERs nordiska koncern visar på en omsättning på 1,6 miljarder kronor och ett resultat före skatt på 64,9 miljoner – vilket motsvarar en ökning med 56,4 procent. Störst har tillväxten varit för det svenska dotterbolaget, där resultatet före skatt fyrdubblades från 4,2 miljoner under 2017 till 17,3 miljoner under 2018.

Nyheter 04.06.2019
Nytt DACHSER magazine ute nu!

Logistiken skulle inte fungera utan människorna på kontoret, i lastbilen, på transitterminalen och på lagret.

DACHSER INTERLOCKING

Kom igång med DACHSER nu och ta ditt första steg mot målstrecket!

Uppgradera dina globala försörjningskedjor: genom att djupt integrera våra Road Logistics och Air & Sea Logistics-nätverk, Vi erbjuder fördelarna med optimerade processer mellan olika bärare och system. 

Med våra intelligenta lösningar hanterar vi hela försörjningskedjan för att säkerställa ditt globala flöde av varor och information.

LÄS MER

Landsfakta (2017)

631000000
Årsomsättning
5
Avdelningar
733606
Transporter
Läs