Rekommenderade artiklar

03/23/2023
DACHSER växer än en gång starkt

DACHSER genererar ytterligare en miljard euro i intäkter och planerar investeringar på mer än 300 miljoner euro. För räkenskapsåret 2022 rapporterar logistikleverantören DACHSER intäkter på 8,1 miljarder euro. Det är en ökning med 14,9 procent, vilket betyder att företaget presenterar en tvåsiffrig tillväxt för andra året i rad.

Läs
2
03/13/2023
Ingen stiltje för experten inom sjöfrakt

Med en flytt till ett nytt land tog Agnieszka sig an nya utmaningar och intressen, något som till slut ledde henne till DACHSER. Lär känna den drivna och problemlösande Agnieszka Florczyk i hennes roll som Sea Freight Specialist hos DACHSER Sweden Air & Sea Logistics.

Läs
03/02/2023
Har du läst vårt senaste nyhetsbrev?

Årets första nyhetsbrev är nu ute och är som vanligt fullt med intressanta uppslag. Få en överblick här och kom ihåg att du kan prenumerera för att få det direkt till din inkorg.

Läs
2
02/28/2023
Genomtänkt logistik för badrumsinredare

Badrummet – för någon en plats för en snabb dusch och att borsta tänderna. För en annan en plats för avslappning i badkaret och den vårdande ansiktsrutinen vid handfatet. Ett badrum ska uppfylla lika många krav som det har besökare. Men vilka krav ställer då tillverkarna? Vi har pratat med Svedbergs, Nordens ledande badrumsinredare, om vilka krav dem ställer på sin logistikpartner. 

Läs

DACHSER Sweden

03/15/2023
Information om drivmedel – mars

DACHSER Sweden ABs priser är baserade på valuta och drivmedelnivån December 2004 (Shell index tal). Valuta enligt ECBs officiella noteringar. Justering sker månadsvis.

Drivmedelstillägg mars 2023

Land                                    Total
Sverige                               44,02%
Norge                                  44,67%
Danmark                             58,34%
Finland                                62,38%
Tyskland                             56,08%
Benelux                              56,02%
Frankrike                            59,89%
Spanien, Portugal               58,43%
Italien                                  58,43%
Irland, UK                           52,19%
Schweiz                              62,25%
Österrike                             56,05%
Öst Europa                         56,67%

Har du frågor eller önskar mer information är du alltid välkommen att kontakta din lokala kontaktperson eller klicka nedan för kontakt med ett av våra platskontor:
Stockholm
Jönköping
Malmö
Göteborg
Örebro

Läs
3
02/24/2023
Utsläppsfri flygfrakt: Från laboratoriet mot framtiden

Sustainable Aviation Fuels – hållbart flygbränsle – är för närvarande det branschen hoppas mest på med syfte att uppnå en betydande reduktion av CO-utsläpp samt andra växthusgaser.

Läs
02/24/2023
DACHSER Nordic tillsätter ny HR Manager

Annette Johannesson är ny HR Manager för logistikföretaget DACHSERs nordiska huvudkontor beläget strax utanför Köpenhamn med ansvar för HR-verksamheten på de nio filialerna i Danmark, Norge och Sverige.

Läs
02/23/2023
Säg hejdå till pappersversionen av DACHSER Magazine

En liten sak kan ibland göra en stor skillnad. Vissa kanske har märkt att något fattas i brevlådan, andra inte. Vad vi syftar på är att vi sagt hejdå till DACHSER Magazine i tryckt version.

Läs
02/22/2023
Katastrofhjälp efter jordbävning

Jordbävningen i Turkiet och Syrien har orsakat enormt lidande för alla drabbade. DACHSER stöttar genom sin samarbetspartner, den internationella barnhjälpsorganisationen terre des hommes.

Läs
02/15/2023
Vägtransport: Strejk i Finland

Bil- och transportbranschens arbetarförbund AKT i Finland har gått ut i strejk. Läs här om hur denna kan komma att påverka transporter till och från Finland.

Läs
02/09/2023
DACHSER Denmark startar transporter med ellastbil

I en satsning för att minska logistikleverantörens CO2-utsläpp på lokal nivå i centrala Köpenhamn startar nu DACHSER Denmark leveranser med sin första ellastbil och lanserar därmed konceptet DACHSERs Emission-Free Delivery i den danska huvudstaden.  

Läs
01/25/2023
DACHSER satsar på ellastbilar för långdistanstransporter

Mercedes-Benz Trucks och DACHSER undertecknar en avsiktsförklaring gällande 50 batteridrivna lastbilar för långdistanstransporter. Den eldrivna lastbilen med en räckvidd på cirka 500 km kommer att vara redo för serieproduktion under 2024 och avsiktsförklaringen är ytterligare en komponent i DACHSERs klimatskyddsstrategi.

Läs
01/17/2023
Nytt importkontrollsystem inom EU

EU kommer att införa Import Control System 2 (ICS 2) den 1 mars 2023. ICS 2 kommer att ersätta det nuvarande ICS 1-systemet helt.

Det nya programmet för tullsäkerhet innan lastning har som huvudsyfte att skydda EU från farliga varor och att leva upp till ökade säkerhetskrav i världshandeln. ICS 2 kommer att gälla för alla försändelser som kommer via flygfrakt med en destination inom EU (inklusive Schweiz och Norge), samt för transittransporter via EU.

 

ICS 2 och Pre Loading Advance Cargo Information (PLACI): 
Enligt det nuvarande ICS 1-förfarandet är flygbolagen skyldiga att lämna in en Entry Summary Declaration före ankomst per Master Air Waybill (MAWB), detta fyra timmar innan flygplanet anländer till EU. I framtiden införs ytterligare inlämning av data före lastning som kallas PLACI (Pre Loading Advance Cargo Information). Det kommer att innehålla ytterligare data på HAWB-nivå (House Air Waybill). Denna dokumentation ska lämnas in så tidigt som möjligt, men senast innan varorna lastas på flygplanet. Ett meddelande före ankomst ska fortsatt lämnas in av flygbolaget.

 

Nödvändiga PLACI-data:

  • Faktisk avsändare (fullständigt namn och fullständig adress)
  • Faktisk mottagare (fullständigt namn och fullständig adress)
  • EORI-nummer för faktisk mottagare
  • Antal paket och total bruttovikt
  • 6-siffriga HS-koder och detaljerad beskrivning av gods

 

Så påverkar processen av ICS 2 försändelser:
För att tidsgränserna ska kunna hållas är speditören och flygbolaget ansvariga för att lämna in nödvändiga PLACI-data till de europeiska myndigheterna så tidigt som möjligt. När PLACI-data har skickats till ICS 2-plattformen kommer EU:s myndigheter att göra en riskanalys. Om riskanalysen visar att försändelsen utgör en risk eller om det finns avvikelser i data kan den stoppas på avgångsflygplatsen eller kontrolleras som en högriskförsändelse.

 

Om du har frågor är du välkommen att kontakta din lokala kontaktperson på DACHSER för ytterligare information.

Läs
01/16/2023
Bakom ratten – om bristen på chaufförer

Oavsett hur omvärlden ser ut så kvarstår behovet av att flytta gods från punkt A till B. Under coronapandemin var det medicinska hjälpmedel och vaccin, under en krissituation som översvämningar eller skogsbränder handlar det om förnödenheter till nödställda, och under en ”helt vanlig dag” transporteras allt från kläder, till reservdelar eller möbler. En oumbärlig kugge i detta flöde är chaufförerna, något som anses en bristvara. Chaufförsbrist är inget nytt men 41 procent av åkerierna i TYAs rapport ”Trendindikatorn Åkeri”, angav att de under andra halvåret av 2022 behövde nyanställa chaufförer.

Läs
Visa mer

DACHSER Corporate

03/23/2023
DACHSER sees another leap in growth

For the 2022 financial year, logistics provider DACHSER reports revenue of EUR 8.1 billion (+14.9 percent), marking the second consecutive year of double-digit growth.

Läs
03/17/2023
DACHSER expands presence in Southeast Asia

In mid-March, DACHSER opened two sales offices in Southeast Asia: In Chiang Mai, Thailand, and in Da Nang, Vietnam. The new offices strengthen the company's position in the region.  DACHSER can thus meet the increasing demand, especially from customers in the electronics, fashion and sports industries.

Läs
03/16/2023
DACHSER at LogiPharma 2023 in Lyon

This is the second time the logistics provider is exhibiting at LogiPharma, the world’s leading trade fair for the life sciences supply chain. DACHSER will be presenting the service portfolio for its Life Science and Healthcare Logistics business field solution to customers in the medical technology and pharmaceutical industries at Booth 96 from April 25 to 27.

Läs
03/14/2023
DACHSER acquisition in Australia and New Zealand

DACHSER has acquired ACA International headquartered in Melbourne, Australia. This acquisition means DACHSER’s own air and sea freight network now also covers Australia and New Zealand, countries that are not only economically strong but also closely interlinked with Asia, Europe, and North America.

Läs
Gå till

Mest lästa

10/22/2019
Nya Incoterms 2020

En ny version av Incoterms börjar gälla den 1 januari 2020 och kommer att medföra ett antal förändringar. De leveransvillkor som utfärdats av Internationella Handelskammaren reglerar väsentliga skyldigheter för köpare och säljare inom internationell handel, som transport av varor till köparen, transportkostnader, ansvar för förlust av och skada på varor samt försäkringskostnader.

Genom att anpassa Incoterms 2020 till rådande globala handelsförfaranden blir den nya versionen aktuell och inriktad på praxis. Syftet med revisionen var att göra Incoterms-reglerna mer användarvänliga. Exempelvis har presentationen av reglerna ändrats för att göra det enklare för användarna att välja lämplig regel. Dessutom har ordningsföljen för reglerna ändrats och reviderade användarinstruktioner har lagts till för varje regel.

När det gäller innehållet har betydande förändringar gjorts jämfört med Incoterms 2010, särskilt vad gäller följande:

  • Olika täckningsnivåer inom CIF och CIP: Liksom tidigare är säljaren fortfarande skyldig att i enlighet med Incoterms 2020 teckna och betala för transportförsäkring i reglerna CIF (Cost Insurance Freight) och CIP (Carriage Insurance Paid). Skillnaden mot Incoterms 2010 är att de två reglerna nu ger olika minimitäckning. När CIF används är den minimitäckning som ska gälla oförändrad. Den transportförsäkring som ska tas ut av säljaren måste fortsatt som minst motsvara täckningen i klausul (C) i Institute Cargo Clauses eller liknande klausuler (försäkring av angivna risker). Om CIP används måste säljaren nu tillhandahålla försäkringsskydd i enlighet med klausul (A) i Institute Cargo Clauses (fullständig risktäckning). Både CIF och CIP gör det möjligt för avtalsparterna att komma överens om ett försäkringsskydd som avviker från detta.
  • Inkludering av säkerhetsrelaterade krav: Säkerhetsrelaterade krav för transport av varor har nu inkluderats i regel A 4 och A 7 för varje regel i Incoterms 2020. I likhet med de övriga reglerna i Incoterms bör det noteras att reglerna endast är direkt tillämpliga för parterna i köpeavtalet och ingår inte i transportavtalet.
  • Incoterms 2020 innehåller regler för transport med egna transportmedel i FCA, DAP (Delivery at Place), DPU (Delivery at Place Unloaded) och DDP (Delivered Duty Paid).
  • För varor som säljs enligt FCA (Free Carrier) och som är avsedda för sjötransport (t.ex. varor i containrar) anger FCA ett nytt alternativ i framtiden. Köparen och säljaren kan komma överens om att köparen ska instruera sin transportör att utfärda ett ombordkonossement till säljaren efter att varorna har lastats. Samtidigt är säljaren skyldig att lämna över detta ombordkonossement till köparen. Det görs vanligtvis genom deltagande banker.
  • DAT byter namn till DPU (Delivered at Place Unloaded). Enligt DAT i Incoterms 2010 levererade säljaren varorna så snart de lossades från transportmedlet vid en ”terminal”. Men enligt anvisningarna för Incoterms 2010 skulle inte termen ”terminal” uppfattas ur teknisk synvinkel, utan avsåg alla lossningsplatser. I Incoterms 2020 har man tagit hänsyn till detta genom att byta namn på DAT till DPU (Delivered at Place Unloaded) i syfte att göra det tydligare. Det innebär att en (avtalad) plats i framtiden kan vara destinationsplatsen.

Incoterms gäller mellan parterna i ett (nationellt eller internationellt) köpeavtal och fokuserar på – men är inte begränsat till – särskilda rättigheter och skyldigheter inom detta avtalsförhållande. Utifrån en enhetlig definition som garanteras på detta sätt kan senare tolkningsproblem eller avvikelser mellan parterna i köpekontraktet undvikas. Det bör noteras att Incoterms, på grund av sin karaktär som allmänna villkor, inte utgör lagstadgade bestämmelser och därmed endast blir juridiskt bindande om de har avtalats mellan parterna i köpekontraktet genom motsvarande hänvisning (för Incoterms 2020 är detta också möjligt innan 1 januari 2020). I enskilda fall har dock bestämmelser i lag som strider mot detta fortfarande företräde före en Incoterm-regel.

Incoterms reviderades av 500 experter från mer än 40 länder.Reglerna är erkända i hela världen och används på mer än 30 olika språk.

Läs
05/21/2019
DACHSER Air & Sea Logistics startar verksamhet i Sverige

DACHSER Air & Sea Logistics går in på den svenska marknaden och har nu ett kontor för sjö- och flygfrakt i Göteborg.

Läs
05/29/2019
Ny Sales Executive hos DACHSER Sweden

Victor Nilsson är ny Sales Executive på DACHSER Sweden AB:s filial i Stockholm. Han har jobbat i branschen sedan han var 18 år, bland annat med spedition, tull, trafikplanering och senast som utesäljare hos DSV i Landskrona.

Läs
2
04/09/2019
En flexibel Tysklandslösning – Didriksons valde DACHSER

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Sedan 1913 har Didriksons tillverkat vattentäta plagg som skyddar mot regn, kyla och vind. Nu har företaget en strategi om att växa på den tyska marknaden – en relativt ny marknad för Skandinaviens ledande varumärke för regn- och funktionsplagg.

Läs
11/05/2018
Ny Branch Manager för DACHSER Norway AS

Den 1 januari 2019 tillträder Armend Krasniqi (33) tjänsten som Branch Manager European Logistics hos DACHSER Norway AS.

Läs
04/16/2019
DACHSER Köln börjar med leveranser med eldrivna transportcyklar

DACHSERs logistikcenter i Köln har börjat använda elcyklar vid leveranser i stadskärnan. Förutom att förbättra luftkvaliteten är detta en åtgärd som logistikleverantören vidtar som svar på att det införs allt fler trafikbegränsningar samtidigt som trafikstockningarna och byggzonerna blir fler och gör det svårt att leverera till stadskärnor med konventionella lastbilar.

Läs
02/21/2019
Brexit: Tiden rinner ut

Medan politikerna fortsätter att försöka hitta en väg ut ur Brexitkrisen rycker dagen då det är dags att lämna EU närmare. Nu är det upp till företagen att systematiskt planera och förbereda sig för alla eventualiteter. En viktig fråga: tull.

Läs
06/08/2018
Sverige runt på cykel

Den 18 maj startade David Muller sitt cykeläventyr upp genom hela Sverige – från Malmö i syd till Kiruna i nord. Han cyklar nästan 200 mil för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Läs
10/22/2018
Ny Branch Manager på DACHSER Sweden

Allan Wolter (62), tidigare Operations Manager på DACHSER Denmarks kontor i Köpenhamn, har utsetts till Branch Manager för DACHSER Sweden AB's kontor i Malmö.

Läs
01/15/2019
DACHSER Sweden tecknar avtal med Volvo Cars

Ett av de mest välkända och respekterade bilmärkena i världen är ny kund hos DACHSER. Framöver kommer två specialbyggda megatrailers att frakta reservdelar från Volvo Cars i Torslanda utanför Göteborg till DACHSER Sweden AB's filial i Göteborg.

Läs