Karriär Mediaroom

DACHSER Fashion Logistics – logistikexpertis för modebranschen

Modebranschen håller ett högt tempo. Intervallen mellan lanseringen av nya kollektioner blir allt kortare och både modebranschen och detaljhandeln behöver effektiva och tillförlitliga logistikstrategier för att leverera varor till försäljningsstället så snabbt som möjligt och i perfekt skick. Det är avgörande för verksamheter inom modebranschen att deras logistiklösningar är finjusterade, optimerade, standardiserade och så flexibla som möjligt.  Inom DACHSER Fashion Logistics har vi den här expertisen och erbjuder specifika lösningar som är särskilt anpassade till den komplexa logistiken i modebranschen.

Med DACHSER Fashion Logistics som partner kan du dra nytta av vår branschspecifika expertis, vårt globala nätverk och våra lösningar för kontraktslogistik och lagertjänster. En annan fördel är att våra integrerade IT-lösningar säkerställer transparens och integrering genom att kontinuerligt leverera tillförlitlig och lättillgänglig information. Med de innovativa transportsystemen Roll&GOH och ProFashional Box levererar vi ditt gods till din destination på ett tillförlitligt sätt, i tid och utan skador för att skapa det där magiska ögonblicket för dig. Din kund kan sedan välja sitt favoritplagg från det nya utbudet av varor direkt efter leverans. Vi lever efter vårt motto – vi levererar rätt varor i rätt tid i perfekt skick och på rätt plats.

DACHSER Fashion Logistics
DACHSER Fashion Logistics

Spara tid och pengar med vår tjänst för varor hängande på galge

DACHSER Fashion Logistics har utvecklat två innovativa, miljövänliga lösningar för hängande och plattpackade varor för direktleverans vid försäljningsstället såväl som för transport med flyg vilket ger dig en märkbar kostnadsfördel: Roll&GOH och ProFashional Box. Båda produkterna är imponerande med en hög grad av användbarhet och en märkbar ökning av effektiviteten i leveranskedjan, samt med möjlighet till transparent spårning.

Roll&GOH

Med vår exklusiva transportbur Roll&GOH kan du skicka både hängande och plattpackade varor på samma gång, till destinationer i hela Europa. Transportburen med hjul levereras direkt till butiken av våra chaufförer, utan behov av emballage. De hängande varorna är sedan redo att hängas upp direkt från transporten. Modeproffsen på DACHSER ger dig expertråd om hur du använder och lastar transportburen effektivt, så att du sparar både tid och pengar. Transportburarna med hjul rullar tyst och flyttas smidigt in i butiken.  Varorna är säkert förpackade och skyddade från regn och damm. Fördelen är att ömtåliga textiler kan hängas ut omedelbart, i perfekt skick, på klädstänger och i exponeringsområden i butiken utan tidskrävande extra arbete. Förutom optimal hantering och snabba leveranstider ger Roll&GOH-systemet dig möjlighet att dra nytta av minskat avfall från emballage och därmed gynna miljön.

Dina fördelar i korthet:

 • Branschspecifik expertis
 • Högkvalitativ leveranstjänst med innovativa transportburar
 • Utbildad personal som är specialiserad på modebranschens behov
 • Snabba, tillförlitliga leveranser
 • Standardiserade processer och rutiner på alla filialer – över hela världen
 • Individuella logistiklösningar anpassade efter kundens krav
 • Global närvaro och kontroll över leveranskedjan
 • Kontinuerlig övervakning och minskning av dina koldioxidutsläpp
 • Ett robust europeiskt transportnätverk med snabb och flexibel åtkomst till alla försäljnings- och inköpsmarknader över hela världen

Detaljerad information om DACHSER Fashion Logistics:

ProFashional Box

Den här innovativa transportburen möjliggör extremt effektiv transport av hängande och plattpackade varor, över hela världen via flygfrakt. ProFashional Box är särskilt optimerad för lastenheter inom flygfrakt (ULD). Med ProFashional Box erbjuder vi dig en innovativ förpackningslösning som gör att du kan skicka dina varor mer kostnadseffektivt och med bästa skydd. Den enkla hanteringen, det perfekt utnyttjade utrymmet och möjligheten för återbruk talar för sig själv. En annan fördel är att transportburen kan vikas ihop när den är tom. Den transporteras då optimalt och alla komponenter finns på en och samma plats.

Ett robust logistiknätverk för modebranschen

Med vårat effektiva och omfattande nätverk kan vi transportera dina produkter till alla europeiska marknader och till de viktigaste marknaderna världen över. Våra omfattande sjö- och flygfraktstjänster, samt lagerhållning med kontraktslogistiktjänster, är viktiga hörnstenar för framgång i globala leveranskedjor.

Du får:

 • Europaomfattande standarder inom logistikhantering och heltäckande transparens genom leveransprocessen
 • Tillgång till vårt omfattande nätverk av vägtransport samt sjö- och flygfrakt
 • Transportservice av hög kvalitet genom enhetliga process- och servicestandarder i hela nätverket
 • Heltäckande lösningar för globala upphandlingar, lagerhållning och distribution
 • Kvalitetssäkring genom automatisering och transparens i enlighet med gemensamma riktlinjer
 • Säkerställer en genomgående hög kvalitetsstandard för dina försändelser
 • Mer än 150 lagerlokaler i Europa som omfattar 1,6 miljoner m² lagringsutrymme
 • Enhetliga processer som uppfyller de högsta kraven på säkerhet och kvalitet
Hållbar logistik för modebranschen

Vi uppnår en betydande minskning av vårt koldioxidavtryck genom användning av längre kombinationsfordon samt växelflak med balksystem för ökad lastkapacitet. Vi använder i allt högre grad ellastbilar och eldrivna lådcyklar för leveranser till stadskärnor.