Karriär Mediaroom

DACHSER Sweden

Välkommen till DACHSER Swedens hemsida.

Track & Trace
Du hittar hela världen av eLogistics-applikationer här

DACHSER Nyheter

2
15.07.2021
Värderingar som följer med hela vägen

Det är företagskulturen som binder samman organisationen. Det handlar om värderingar, normer och beteenden som bildar en större helhet, ger riktning och visar vägen. Det förutsätter att kulturen är påtaglig, att den märks ända in i minsta kugghjul i verksamhetens maskineri. Vi har pratat med Andreas Pedersen, som har fått med sig DACHSERs värderingar från början av sitt yrkesliv.

15.07.2021
Utmanande och utvecklande: Livet som trainee hos DACHSER

Vera Weidemann, Head of Corporate Human Resources hos DACHSER, berättar om hur personer med talang för logistik kan bli en del av DACHSER-världen.

15.07.2021
Kvinnorna som bekämpar coronaviruset

Redan när coronapandemin inleddes anpassade sig ett distributionsföretag baserat i norra Spanien till de nya marknadskraven: 2020 tog Pharmediq hjälp av DACHSER för att transportera mer än 100 miljoner munskydd och annan skyddsutrustning till olika platser i Spanien och andra europeiska länder.

2
13.07.2021
DACHSER Climate Protection: Långsiktig strategi för klimatskydd

Ett aktivt klimatskydd är en del av DACHSERs ansvar. Logistikleverantören tar täten inom klimatskydd baserat på effektiv logistik och tekniska innovationer i samarbete med kunder och partners som också aktivt vill utforma logistikbranschens övergång till utsläppssnål och utsläppsfri teknik. Bara på detta sätt kan Parisavtalets tvågradersmål och EU:s och många andra länders klimatskyddsmål uppnås på medellång och lång sikt.

06.07.2021
Stora förhoppningar på vätgas – en titt på framtidens teknik

Vilken roll spelar vätgas när en logistikverksamhet som inte släpper ut växthusgaser ska utvecklas? Vi tar en titt på energikällan H2.

30.06.2021
Har du läst vårt senaste nyhetsbrev?

I vårt senaste nyhetsbrev kan du bland annat läsa om vår stora satsning för att utöka utsläppsfria leveranser till minst elva storstäder i Europa. Läs hela artikeln om DACHSER Emission-Free Delivery och ta reda på vad vi gör för att uppfylla våra kunders krav på miljövänligare leveranskedjor.

28.06.2021
Sjötransport: uppdatering om den globala situationen

På grund av störningarna på marknaden för sjötransporter påverkar följdeffekterna (containerbrist och trängsel i hamnarna) fortsatt de globala leveranskedjorna. Nedan följer en uppdatering om alla åtgärder för att minimera potentiella störningar för din verksamhet.

21.06.2021
Skyttel löser Nilfisks nordiska transportbehov

Skyttelkonceptet startade i november 2020, och sedan dess har DACHSER skött upphämtningen och distributionen av Nilfisks produkter till Sverige, Norge, Finland och Danmark. En DACHSER-trailer som står vid Nilfisks satellitlager i Trollhättan byts ut fler gånger om dagen vid behov.

17.06.2021
Epokgörande resultat för DACHSER Sweden

Trots kristider uppvisar DACHSER Sweden AB ett resultatrekord i 2020. Årsredovisningen 2020 för DACHSERs svenska bolag visar en ökad nettoomsättning till 751 miljoner kronor och ett resultat på 26 miljoner kronor före skatt.

14.06.2021
Rekordresultat för DACHSER Nordic

DACHSERs nordiska koncern uppvisar rekordresultat 2020 med en omsättning på 1 729 miljoner kronor och en vinst före skatt på 93,3 miljoner kronor – en ökning med nästan 30 procent jämfört med 2019. Därmed fortsätter framgången för DACHSER Nordic, trots att 2020 överskuggades av coronapandemin.

Vad du behöver veta om Brexit

Vårt brexitteam har lagt grunden för ett fungerande och säkert logistiknätverk till och från Storbritannien.

Många företag som är beroende av att kunna transportera sina produkter på ett smidigt sätt måste nu göra sin hemläxa om brexit för att hålla igång varuflödet. Du hittar all viktig information om brexit genom att klicka på länken:

LÄS MER

Landsfakta (2020)

751200000
Omsättning i SEK (netto, konsoliderad)
5
Avdelningar
957800
Sendlinger
Läs