Karriär Mediaroom

DACHSER Sweden

Välkommen till DACHSER Swedens hemsida.

Track & Trace
Du hittar hela världen av eLogistics-applikationer här

DACHSER Nyheter

Nyheter 23.02.2021
DACHSER levererar med elcykel i Prag

DACHSER lanserar ett pilotprojekt i Tjeckien för leveranser med en eldriven transportcykel i centrala Prag. Det nybyggda mikronavet ”Depot.Bike” på tunnelbanestationen Florenc används för detta ändamål.

Pressmeddelanden 18.02.2021
DACHSER Air & Sea Logistics omorganiserar ledningen för regionerna

DACHSER Air & Sea Logistics (ASL) har omorganiserat ledningen av sina affärsenheter i regionerna Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) och Americas.

2
Nyheter 10.02.2021
Ett flexibelt nätverk

Följande gäller för komplexa logistiknätverk: Ju närmare de enskilda naven är anslutna till varandra, desto mer stabila är nätverken och desto större flexibilitet kan de erbjuda kunder inom alla sektorer — även i kristider. Vissa nav tar på sig större konsolideringsuppgifter – inom DACHSER kallas de Eurohubs.

Marknadsinformation 08.02.2021
Riktlinjer för märkning och förpackning av varor

Att hålla reda på alla förändringar som sker i samband med brexit kan vara en utmaning. Den brittiska regeringen har till exempel fastställt riktlinjer för varor förpackade i träförpackningar för import, export, återanvändning och retur.

Du och dina samarbetspartners måste se till att all träemballage som används följer de nya riktlinjerna. Vad begreppet ”träemballage” inkluderar kan du läsa mer om här.

Vad du ska göra beror på om du importerar eller exporterar varor. Om du inte följer reglerna kan emballaget avvisas eller förstöras och du får transportera varorna på ett annat sätt.

Import av träemballage

Om du använder träemballage när du importerar varor till Storbritannien måste emballaget uppfylla den internationella standarden ISPM15.

Du bör ange kraven för träemballage i avtalet mellan dig och din exportör. Detta kan skydda dig om tullmyndigheterna inte kan godkänna din sändning och du blir ombedd att betala för en eller flera av följande punkter:

 • ny förpackning av varorna
 • behandling och märkning av träemballaget enligt ISPM15
 • destruktion av träemballaget
 • retur av träemballaget och vid behov även varorna

Om förpackningen inte är godkänd av tullmyndigheterna och du erbjuds att bearbeta det, då kan du antingen:

 • hitta ett företag som är behörigt att utföra bearbetning enligt ISPM15-standarden.
 • skicka tillbaka träemballaget till leverantören

Export av träemballage

Om du använder träemballage när du exporterar varor, kontrollera om landet du handlar med accepterar ISPM15-standarden och om de har andra krav.

Du kan antingen:

 • kolla ”The global exporter’s guide”
 • kontakta landets ambassad eller nationella växtskydds­myndighet

Återanvändning och retur av träemballage

Du kan återanvända oskadade och icke-infekterade träförpackningsmaterial i andra länder som accepterar ISPM15. Om träemballage som uppfyller ISPM15 har reparerats, återanvänts eller modifierats på något sätt, se till att den återbehandlas och markeras på nytt så att den fortsätter att uppfylla kraven. Leta upp ett företag som är behörigt att utföra träbearbetning enligt ISPM15-standarden.

Kom ihåg att du alltid kan hitta information om Brexit på vår webbplats.

Nyheter 02.02.2021
DACHSERs första blocktåg från Kina till Europa

Logistikleverantören DACHSER ordnade sin första transport med blocktåg från Kina till Tyskland. Med 50 containrar om 40 fot (FEU), nådde tåget Ludwigshafen i Tyskland i slutet av december.

Pressmeddelanden 26.01.2021
DACHSER organiserar vaccinlogistik i Berlin

Logistikleverantören kommer att ansvara för lagerhållning av vaccinkyllådor och distribution av dessa till vaccinationscenter, sjukhusapotek och mobila vaccinationsteam.

Nyheter 21.01.2021
DACHSER blir medlem i DWV

Den 1 januari 2021 gick DACHSER med i DWV (Deutscher Wasserstoff- und Brennstoffzellen-Verband), en lobbygrupp som har förespråkat en snabb utbyggnad av vätgas som energikälla och främjat bränslecellsteknik sedan 1996. DACHSER kommer också att delta i DWV:s HyLogistics-kluster.

Marknadsinformation 18.01.2021
Det kinesiska nyåret: Så påverkas logistiken

2021 infaller det kinesiska nyåret den 12 februari. Det är den största festivalen i Kina och man firar inledningen av det nya året med familjen. Den veckolånga nationella högtiden får konsekvenser för de globala leveranskedjorna.

Följande information ger en översikt över några viktiga fakta om festivalen och hur den kan påverka logistiken.

Datum och viktiga fakta:

 • Den 12 februari 2021 inleds det kinesiska nyåret (oxens år).
 • De kinesiska nationella helgdagarna börjar den 11 februari och avslutas den 17 februari, vilket innebär att de flesta företag, inklusive DACHSERs filialer i Kina, kommer att vara stängda. De öppnar på nytt den 18 februari.
 • Fabriker och tillverkningsanläggningar var tidigare stängda under en längre tid. Produktionen kan pausa redan en vecka före det kinesiska nyåret och vissa fabriker återupptar verksamheten först en månad senare.
 • Den långa ledigheten gör att arbetstagare i städerna kan resa hem och träffa familjen, men så blir det kanske inte i år på grund av pandemin.

Påverkan på leveranskedjan:

 • Den långa ledigheten i Kina kan leda till förseningar för dina leveranser med upp till en månad.
 • På grund av stängningen inom tillverkningsindustrin som nämns ovan kommer ingen produktion att levereras från Kina under minst en vecka. Även om fabrikerna gradvis startar igen går verksamheten inledningsvis inte på helfart.
 • Produktionen från andra länder i Asien kommer också att påverkas eftersom vissa delar kan komma från Kina eller så utförs monteringsprocesserna där.
 • De flesta produktionsföretag kommer att fylla på lagren så att det räcker för att täcka upp under det kinesiska nyåret, vilket ger ökad efterfrågan på transporter inför ledigheten. Det tar också lite tid innan marknadsförhållanden normaliseras efter festivalen.

Det kan du göra för att förbereda dig:

För att undvika onödiga prishöjningar och förseningar, rekommenderar vi att du gör dina bokningar i god tid. Våra logistikexperter kan hjälpa dig med planeringen. Prata gärna med oss om dina behov så kan vi ta fram den bästa lösningen för att inte störa din leveranskedja under det kinesiska nyåret.

Nyheter 12.01.2021
”Närhet och lojalitet hos medarbetarna gör att DACHSER skiljer sig från mängden”

Från enmansföretag till global aktör – DACHSER har under sin 90-åriga historia blivit en internationell tungviktare inom logistikområdet. Men hur har logistikleverantören gynnats av medarbetarnas lojalitet och strukturen som ett familjeägt företag under den här tiden? Dr Andreas Froschmayer, Corporate Director för Corporate Development, Strategy & PR inom DACHSER, förklarar.  

Marknadsinformation 08.01.2021
Ny tysk utsläppsskatt trädde i kraft 01.01.2021

Det nationella systemet för handel med utsläppsrätter (nEHS) som bygger på lagen om handel med bränsleutsläpp (Fuel Emission Trading Act, BEHG) trädde i kraft i Tyskland den 1 januari 2021. Lagen om handel med utsläppsrätter för bränsle och det nya nationella systemet för handel med utsläppsrätter är en central del av den tyska regeringens klimatskyddspaket och syftar till att öka koldioxidskatten utöver EU:s system för handel med utsläppsrätter för att åstadkomma beteendeförändringar som kommer att minska utsläppen.

Bensin, diesel, olja och gas kommer att beskattas från och med 1 januari 2021 med CO²-skatt. CO²-skatten är en indirekt skatt, ungefär som en vägtull. Kostnadseffekten blir 0,07 euro (netto) per liter diesel från och med 1 januari 2021 och därefter kommer den att öka årligen. Detta kommer också att öka kostnaderna för oss, men vi kommer att försöka hålla kostnaderna för våra kunder så låga som möjligt genom att ta hänsyn till det i planeringen av våra transporter.

Vad du behöver veta om Brexit

Vårt brexitteam har lagt grunden för ett fungerande och säkert logistiknätverk till och från Storbritannien.

Många företag som är beroende av att kunna transportera sina produkter på ett smidigt sätt måste nu göra sin hemläxa om brexit för att hålla igång varuflödet. Du hittar all viktig information om brexit genom att klicka på länken:

LÄS MER

Landsfakta (2019)

702569000
Årsomsättning (SEK)
5
Avdelningar
781493
Transporter
Läs