Karriär Mediaroom

Unika logistiklösningar

Hur fungerar ett samarbete med DACHSER? Få svaret från dem som känner oss som bäst. 

Långsiktig strategi för klimatskydd

Aktivt klimatskydd är en del av DACHSERs sociala ansvar. Med fokus på effektivitet, innovation och inkluderande ansvar skapar vi förutsättningar för en mer hållbar typ av logistik.

Leveranskedjor i ett skifte

Världen förändas och med det även logistiken. Håll dig uppdaterad och följ med i de senaste trenderna.  

Till Europas alla hörn

Vårt European Logistics-nätverk är sömlöst och erbjuder dig dagliga transporter och precisa transittider för hela Europa.

Less than container load

Med våra LCL-tjänster hantera vi transporten av styckegods mellan och inom Asien, Europa samt Nord- och Sydamerika på ett effektivt sätt.

Track & Trace
Direkt information gällande din försändelse

DACHSER Nyheter

01.06.2023
Har du läst vårt senaste nyhetsbrev?

Solen skiner och semestertider börjar skymta i horisonten. Tills vi fullt ut kan luta oss tillbaka mot en solvarm klippa eller ta ett svalkande dopp, bjuder vi dig här på ett nyhetsbrev till bredden fyllt med intressant läsning.

01.06.2023
Information om drivmedel – juni

DACHSER Sweden ABs priser är baserade på valuta och drivmedelnivån December 2004 (Shell index tal). Valuta enligt ECBs officiella noteringar. Justering sker månadsvis.

Drivmedelstillägg juni 2023

Land                                    Total
Sverige                               37,93%
Norge                                  37,38%
Danmark                             53,30%
Finland                                57,29%
Tyskland                             51,36%
Benelux                              51,30%
Frankrike                            55,15%
Spanien, Portugal               53,89%
Italien                                  53,89%
Irland, UK                           48,14%
Schweiz                              57,93%
Österrike                             51,33%
Öst Europa                         51,87%

Har du frågor eller önskar mer information är du alltid välkommen att kontakta din lokala kontaktperson eller klicka nedan för kontakt med ett av våra platskontor:
Stockholm
Jönköping
Malmö
Göteborg
Örebro

2
30.05.2023
Bakom ratten – föds man till att bli chaufför?

Redan som liten satt Janne bredvid sin farbror i förarhytten. Där såddes fröet till det intresse som följt honom vidare genom livet. Är det så att chaufförsyrket är en livsstil? Är det till och med ett yrke man föds in i? Om så, hur får vi in nya förmågor i branschen?

2
30.05.2023
Bakom ratten – utan chaufförer stannar samhället

Se dig om i rummet du befinner dig i – stolen du sitter i eller skärmen du läser denna text på, allt har på ett eller annat sätt transporterats från där det tillverkades till där du konsumerade det. Denna transport har förmodligen helt eller delvis skett via en lastbil och denna lastbil kräver en chaufför. Vi gör ett nedslag i logistiknavet Jönköping för att få en inblick i den återkommande chaufförsbristen. 

15.05.2023
DACHSER etablerar joint venture i Japan

DACHSER har tecknat ett joint venture-avtal med det japanska logistikföretaget Nishi-Nippon Railroad Co., Ltd. I slutet av 2023 öppnar DACHSER Japan K.K. sitt första platskontor i Tokyo.

15.05.2023
Vägtransport: Blockering av vägar i Danmark

Flera danska åkerier har varslat om en demonstration med start måndag 15 maj kl.  06.00. Protesterna innebär att delar av vägtransportnätverket blockeras, detta kan eventuellt påverka din leveranskedja.

12.05.2023
En fot in på arbetsmarknaden

Våren 2021 stod Herman Ekelund, som många andra sistaårselever, inför den stora frågan ”vad ska jag göra efter studenten?”. I sin jakt efter sommarjobb hittade Herman utbildningen som Speditionstrainee hos DACHSER, en lärlingsutbildning som kombinerar studier och jobb.

3
12.05.2023
Allt du behöver veta innan du söker till Speditionstrainee

När man ska ta ett beslut vill man ibland enkelt hitta information och får snabba svar på sina funderingar. Här radar vi upp den viktigaste informationen om Speditionstrainee hos oss på DACHSER.

12.05.2023
6 frågor om att vara Speditionstrainee

Hur är det att vara Speditionstrainee på DACHSER? Hur lång tid tar utbildningen? Vilka kurser kommer jag att genomföra och får jag lön under min utbildning? Petter Eriksson, HR Manager Sweden, svarar här på frågor om utbildningen till speditör inom DACHSER.

3
03.05.2023
På väg mot 2030: Strategier för utmanande tider

I tidigare artiklar har vi analyserat hur de globala leveranskedjorna förändras när en ny geopolitisk och ekonomisk epok inleds. Vidare frågor är: hur ska företag positionera sig för att säkerställa en stabil framgång – och vilken väg har DACHSER valt? Vi presenterar en kompass som visar vägen på resan mot nya horisonter.

DACHSER Mediaroom

Långsiktig klimatstrategi

Aktivt klimatskydd är en del av DACHSERs sociala ansvar. Med effektiv logistik och tekniska innovationer lägger vi oss i täten i kampen för klimatet. 

DACHSER arbetar aktivt för att logistikbranschen ska gå över till teknik med låga och nollutsläpp. Genom att klicka på länken nedan kan du läsa mer om hur vi bidrar.

LÄS MER

Landsfakta (2021)

858300000
Omsättning i SEK (netto, konsol.)
5
Avdelningar
1051100
Sändingar
Läs

Verksamhetsplatser i världen

Kontaktuppgifter till våra filialer

Har du en önskan eller en fråga? Här hittar du kontaktuppgifter till våra filialer över hela världen.

Sökningsplats