Karriär Mediaroom

Långsiktig strategi för klimatskydd

Aktivt klimatskydd är en del av DACHSERs sociala ansvar. Med fokus på effektivitet, innovation och inkluderande ansvar skapar vi förutsättningar för en mer hållbar typ av logistik.

Till Europas alla hörn

Vårt European Logistics-nätverk är sömlöst och erbjuder dig dagliga transporter och precisa transittider för hela Europa.

Less than container load

Med våra LCL-tjänster hantera vi transporten av styckegods mellan och inom Asien, Europa samt Nord- och Sydamerika på ett effektivt sätt.

Logistik för dig i bygg- och trädgårdssektorn

DACHSER DIY Logistics Pipeline erbjuder en komplett branschspecifik lösning som bygger på vårt globala nätverk och formar en sömlös servicekedja från leverantör till återförsäljare.

Morgondagens logistik

Vilka trender och utveckling kommer att forma logistiken imorgon? DACHSER är en lärande organisation som hela tiden utvecklas genom forskning och innovation.

Track & Trace
Direkt information gällande din försändelse

DACHSER Nyheter

06.12.2022
Höjning av vägskatt i Tyskland

Den tyska regeringen har beslutat att, från den 1 januari 2023, höja skattesatserna för lastbilar med en högsta tillåten totalvikt på 7,5 ton eller mer. Detta innebär att skattesatserna för motorvägar och huvudvägar kommer att justeras. Externa kostnader såsom luftföroreningar och buller från lastbilar, kommer också att beaktas i justeringen. Ändringarna leder till en höjning av skattesatser i alla kategorier, något som även behöver beaktas i DACHSERs avgiftstabeller.

Det tyska parlamentet har också beslutat om en skattereform som kommer träda i kraft den 1 januari 2024. Reformen utvidgar vägskatten för fordon som väger 3,5 ton eller mer samt kommer en CO2-avgift att implementeras.

Har du frågor eller önskar mer information är du alltid välkommen att kontakta din lokala kontaktperson på DACHSER.

05.12.2022
Kvalitativa produkter kräver kvalitativ transport

I inredningsbutiker och blomsterfackhandlar runt om i Europa hittar kunder den skandinaviska designen från Wikholm Form. Dekoration och möbler i alla möjliga material transporteras från Sverige ut på den europeiska marknaden.

25.11.2022
DACHSER förvärvar kasasi och stärker sin digitala expertis

Förvärvet av kasasi är ett steg i rätt riktning för att stärka DACHSERs digitala expertis inom telematik, artificiell intelligens (AI) och Internet of Things (IoT).

22.11.2022
Nya DACHSER Magazine är här!

Logistikbranschen är en drivkraft för innovation, med lösningar som nu allt snabbare blir en del av det dagliga arbetet. Lösningar som inkluderar alternativa drivlinor, ett brett utbud av digitala applikationer, intelligent användning av data samt nya, autonoma hjälpmedel i transitterminaler och lager.

5+
21.11.2022
Den digitala tvillingen - ökar transparensen inom styckegodshantering

Med AI-baserade algoritmer identifieras, lokaliseras och mäts automatiskt alla paket på transitterminalen. Ett första steg till att effektivisera arbetet genom att slippa att manuellt skanna och märka paket och på så sätt påskynda avgångstiderna. På två av DACHSERs filialer genomförs nu denna framgångsrika testverksamhet.  

21.11.2022
Vägtransport: Snöoväder påverkar logistiken

Det kraftiga snöfall som dragit in över stora delar av södra Sverige riskerar att påverka transportkedjan.

2
14.11.2022
Leo ger en inblick i arbetet på terminalen

I sitt jobb på terminalen styr han graciöst trucken mellan pallarna, han lastar bilar, scannar gods och, inte minst, arbetar tillsammans med sina kollegor. Teamkänslan är hög och här hjälper man varandra. Möt Leo Ousman, Logistics Operative på DACHSER Swedens filial i Göteborg.

27.10.2022
Har du läst vårt senaste nyhetsbrev?

Höstens nyhetsbrev är fullspäckat med intressanta uppslag, få en överblick här och kom ihåg att du kan prenumerera för att få det direkt till din inkorg.

3
26.10.2022
Ett strömmande flöde

En stabil och integrerad förbindelse: GF Piping Systems och DACHSER har under flera år byggt upp en nära affärsrelation. DACHSERs lager i Jönköping förbinder en av världens ledande tillverkare av säkra och pålitliga rörsystem med den skandinaviska marknaden, ett samarbete täckande norra Europa som nyligen firade tioårsjubileum.

26.10.2022
Ett bekant nätverk i föränderliga tider

Att arbeta som speditör har aldrig varit mer intressant, men det kräver anpassningsförmåga och att hela tiden vara uppmärksam på den globala utvecklingen. Hur ser man till att ligga steget före utvecklingen och fortsätta dela kunskap? Det handlar om att skapa rörelse i nätverket och lära sig av varandra.

DACHSER Mediaroom

Långsiktig klimatstrategi

Aktivt klimatskydd är en del av DACHSERs sociala ansvar. Med effektiv logistik och tekniska innovationer lägger vi oss i täten i kampen för klimatet. 

DACHSER arbetar aktivt för att logistikbranschen ska gå över till teknik med låga och nollutsläpp. Genom att klicka på länken nedan kan du läsa mer om hur vi bidrar.

LÄS MER

Landsfakta (2021)

858300000
Omsättning i SEK (netto, konsol.)
5
Avdelningar
1051100
Sändingar
Läs

Verksamhetsplatser i världen

Kontaktuppgifter till våra filialer

Har du en önskan eller en fråga? Här hittar du kontaktuppgifter till våra filialer över hela världen.

Sökningsplats