Karriär Mediaroom

DACHSER Sweden

Välkommen till DACHSER Swedens hemsida.

Track & Trace
Du hittar hela världen av eLogistics-applikationer här

DACHSER Nyheter

2
24.11.2021
En ren process

Nilfisk – det världsledande företaget inom professionell rengöringsutrustning startade 1906 i en verkstad på en innegård i Köpenhamn. Tillsammans med DACHSER har Nilfisk effektiviserat sina produktions- och logistikprocesser och skräddarsytt dem efter sina kunders behov.

18.11.2021
Informationssäkerhet inom DACHSER

Otillräckligt skyddad information utgör en betydande riskfaktor. Det till och med hotar företagets själva existens, då det utgör ett mål för allt vanligare förekommande cyberattacker. Idag är pålitliga och säkra leveranskedjor inom transport- och logistikbranschen – som är särskilt beroende av fungerande IT på många punkter – viktigare än någonsin. Att skydda dina data är därför en högt prioriterad fråga för DACHSER.

17.11.2021
DACHSER Denmark testar transporter med HVO-diesel

Som ett led i DACHSER Denmarks strategi för att bidra till utvecklingen mot en mer miljövänlig transportbransch kommer logistikföretaget att börja testa HVO-diesel för de lastbilar som levererar varor i och runt Köpenhamn. På så sätt kan företaget sänka utsläppen med upp till 80 procent på leveranser i storstadsregionen när projektet dras igång under det nya året.

2
16.11.2021
Data för förbättrad processkvalitet och ergonomi

DACHSER har startat ett samarbete med startupföretaget MotionMiners för att få en bättre förståelse för arbetsstegen på transitterminalen. En ny metod för att förbättra processkvaliteten, och i det långa loppet även arbetsergonomin, har testats på fem filialer.

10.11.2021
DACHSER Norway levererar med ny eldriven batteri-lastbil

Under november startar logistikleverantören att köra leveranser med sin första elektriska batterilastbil i Norge och vidareutvecklar därmed företagets utsläppsfria leveranser i centrala Oslo.

2
10.11.2021
Kvalitet hela vägen

Korta ledtider är en av många konkurrensfördelar hos DACHSER, enligt Mats Lindqvist på Storefactory, som sedan flera år förlitar sig på DACHSER för transporter både inrikes och utrikes.

09.11.2021
Ny kortdistans lastbil ökar effektiviteten vid leveranser i centrala Göteborg

Att leverera i stadskärnor med trånga passager och godsmottagningar placerade i låga källarutrymmen kan vara en utmaning. Men med krav på effektiva leveranser, som dessutom ska bidra till lägre utsläpp, kommer innovativa lösningar. DACHSER Swedens filial i Göteborg har investerat i en lastbil som möter dessa krav, detta genom en höj- och sänkbar box.

28.10.2021
DACHSER går över till 100% grön el

Det globala logistikföretaget får 100 procent av sin el från förnybara källor. Samtidigt kommer företaget genom solcellssystem fyrdubbla mängden grön el som de själva genererar.

26.10.2021
Grön el – en titt på framtidens teknik

Vad är egentligen grön el? Och vilka fördelar kan finnas kopplat till logistik? Här tar vi en titt på aktuell teknik och vart den är på väg.

25.10.2021
DACHSER medverkar på Tulldagen

Under hösten anordnas Tulldagen i flera Svenska städer. Här möts yrkesverksamma inom internationell handel, tull och transportfrågor för att ta del av seminarier, nyheter och skapa nya kontakter. Vi tar tempen på Olga Dorovskikh, Administration Specialist på DACHSER Sweden, som kommer delta under mässan i Göteborg.

Vad du behöver veta om Brexit

Vårt brexitteam har lagt grunden för ett fungerande och säkert logistiknätverk till och från Storbritannien.

Många företag som är beroende av att kunna transportera sina produkter på ett smidigt sätt måste nu göra sin hemläxa om brexit för att hålla igång varuflödet. Du hittar all viktig information om brexit genom att klicka på länken:

LÄS MER

Landsfakta (2020)

751200000
Omsättning i SEK (netto, konsoliderad)
5
Avdelningar
957800
Sändingar
Läs