Karriär Mediaroom

Unika logistiklösningar

Hur fungerar ett samarbete med DACHSER? Få svaret från dem som känner oss som bäst. 

Långsiktig strategi för klimatskydd

Aktivt klimatskydd är en del av DACHSERs sociala ansvar. Med fokus på effektivitet, innovation och inkluderande ansvar skapar vi förutsättningar för en mer hållbar typ av logistik.

Leveranskedjor i ett skifte

Världen förändas och med det även logistiken. Håll dig uppdaterad och följ med i de senaste trenderna.  

Till Europas alla hörn

Vårt European Logistics-nätverk är sömlöst och erbjuder dig dagliga transporter och precisa transittider för hela Europa.

Less than container load

Med våra LCL-tjänster hantera vi transporten av styckegods mellan och inom Asien, Europa samt Nord- och Sydamerika på ett effektivt sätt.

Track & Trace
Direkt information gällande din försändelse

Mediaroom

2
20.09.2023
IT-säkerhet inom logistik 

De omfattande framstegen inom logistik sett till digitalisering ställs i likvärdig kontrast till de stora utmaningarna kring IT-säkerhet. DACHSERs IT-säkerhetsteam arbetar kontinuerligt med att säkerställa att företagets data och system skyddas dygnet runt.

18.09.2023
Höjning av vägskatt i Tyskland

Den tyska förbundsregeringen planerar att höja vägtullar för lastbilar, detta från den 1 december 2023. Ökningen gäller för lastbilar med en bruttovikt på 7,5 ton eller mer. Hur mycket avgiften höjs beror på det enskilda fordonets specifikationer.

11.09.2023
Kinesiska högtiden Golden Weeks påverkan på logistiken

Mellan den 29 september och den 6 oktober kommer de flesta företag och fabriker i Kina att vara stängda. Den veckolånga ledigheten i en av världens viktigaste ekonomier påverkar den globala leveranskedjan. Börja förbereda dig nu för att minimera eventuella störningar.

07.09.2023
Har du läst vårt senaste nyhetsbrev? 

Att komma tillbaka till jobbet från semestern är för många en nystart. Vissa ser det till och med som en större nystart än när vi räknar ner vid tolvslaget för ett nytt år. Oavsett när du placerar din nystart så kan vi nog enas om att vid dessa tillfällen är det en tid för att blicka framåt. I detta nyhetsbrev vill vi presentera både lokala och globala framtidsutsikter.

2
05.09.2023
Syntetiska bränslen: En strimma av hopp eller en återvändsgränd? 

Med jämna mellanrum blossar debatten om syntetiska bränslen upp när man pratar om klimatåtgärder inom transportsektorn. Vissa ser syntetiskt framställda bränslen som en värdefull framtidsteknik, medan andra menar att det är en dum idé som inte håller ekonomiskt.

04.09.2023
DACHSER Sweden välkomnar ny Sales Manager i Stockholm 

Nina Brorson tillträdde i augusti som ny Sales Manager vid DACHSER Swedens platskontor i Stockholm. Efter mer än 30 år på samma företag valde den erfarna säljaren att ansluta till DACHSER Sweden.

04.09.2023
Ordning och reda ute på vägarna

Work System är tillverkaren av bilinredning och bilutrustning som levererar ordning och reda i service- och arbetsbilar, från småländska Tenhult ut till den Nordeuropeiska marknaden. DACHSERs integrerade nätverk för vägtransport i Europa har blivit en viktig faktor i företagets framgångssaga.

01.09.2023
Information om drivmedel – september

DACHSER Sweden ABs priser är baserade på valuta och drivmedelnivån December 2004 (Shell index tal). Valuta enligt ECBs officiella noteringar. Justering sker månadsvis.

Drivmedelstillägg september 2023

Land                                    Total
Sverige                               47,02%
Norge                                  50,24%
Danmark                             65,49%
Finland                                70,34%
Tyskland                             63,08%
Benelux                              63,01%
Frankrike                            67;68%
Spanien, Portugal               66,12%
Italien                                  66,12%
Irland, UK                           59,80%
Schweiz                              70,28%
Österrike                             63,05%
Öst Europa                         63,71%

Har du frågor eller önskar mer information är du alltid välkommen att kontakta din lokala kontaktperson eller klicka nedan för kontakt med ett av våra platskontor:

Stockholm
Jönköping
Malmö
Göteborg
Örebro

25.08.2023
DACHSER och FERCAM etablerar joint venture i Italien

Ett långvarigt partnerskap leder nu till en joint venture inom styckegods och kontraktlogistik. FERCAM kommer att flytta över sina divisioner Distribution (styckegods) och Logistics (kontraktlogistik) till ett joint venture tillsammans med DACHSER. Partnerskapet kommer gå under namnet ”DACHSER & FERCAM Italia S.r.l.”. DACHSERs andel i det nya bolaget är 80 procent vilket stärker och kompletterar företagets europeiska nätverket för vägtransport. Överlåtelsen måste först godkännas av berörda konkurrensmyndigheter.

22.08.2023
Programmera framtiden

Genom att skapa förutsättningar för transparenta processer, spårning av försändelser i realtid, korta svarstider och precisionskontroll av leveranskedjor i olika länder och världsdelar gör digitaliseringen att DACHSERs logistiktjänster avancerar till en ny nivå. Vad innebär det för DACHSER-nätverket? Och vilka kvantifierbara fördelar medför IT för kunderna? Vi ställer de här frågorna till DACHSERs CEO Burkhard Eling och CDO Stefan Hohm.

Läs mer

Långsiktig klimatstrategi

Aktivt klimatskydd är en del av DACHSERs sociala ansvar. Med effektiv logistik och tekniska innovationer lägger vi oss i täten i kampen för klimatet. 

DACHSER arbetar aktivt för att logistikbranschen ska gå över till teknik med låga och nollutsläpp. Genom att klicka på länken nedan kan du läsa mer om hur vi bidrar.

Läs mer

Landsfakta (2022)

990100000
Omsättning i SEK (netto, konsol.)
5
Avdelningar
949300
Sändingar
Läs

Verksamhetsplatser i världen

Kontaktuppgifter till våra filialer

Har du en önskan eller en fråga? Här hittar du kontaktuppgifter till våra filialer över hela världen.

Sökningsplats