Karriär Mediaroom
Track & Trace
Direkt information gällande din försändelse

DACHSER Nyheter

2
17.05.2022
Ytterligare ett rekordår för DACHSER Sweden

Under flera år har DACHSER Sweden AB presenterat resultatrekord på resultatrekord, räkenskapsåret 2021 är definitivt inget undantag. Årsredovisningen 2021 för DACHSER koncernens svenska dotterbolag visar en ökad omsättning till 858 miljoner kronor och ett resultat före skatt på 53,8 miljoner kronor – vilket innebär en ökning på 107 procent jämfört med 2020.

12.05.2022
Covid-19: påverkan på globala leveranskedjor

Situationen till följd av covid-19 pandemin i Shanghai och andra större kinesiska städer är fortsatt ansträngd. Det fortsätter att påverka de globala leveranskedjorna inom flyg- och sjöfrakt samt vägtransporter. Därför ger vi här en överblick över situationen i Kina och andra regioner just nu:

11.05.2022
DACHSER Air & Sea Logistics Sweden tillsätter Sales Manager

DACHSER Swedens kontor för Air & Sea Logistics stärker nu det Göteborgsbaserade teamet med en Sales Manager. Peter Björkman ska bidra till att driva DACHSERs verksamhet inom sjö- och flygfrakt framåt på den svenska marknaden.

2
02.05.2022
Att veta var och hur

Spårning av försändelser och transporthantering genom Internet of Things: med GPS-spårning i from av 5G/LPWAN-teknik och telematik sätter DACHSER Road Logistics nya standarder för realtidsspårning, prognoser för ankomsttid och visualisering av fjärrtransport av samlastat gods.

2
26.04.2022
Personerna bakom logistiken

Logistiksektorn är en personalintensiv industri och den rådande marknaden av kvalificerad personal är smal. DACHSER Sweden arbetar aktivt med att attrahera nya medarbetare och behålla personal i det långa loppet.

25.04.2022
Situationen i Kina till följd av covid-19

Situationen till följd av covid-19 spridningen i Kina är oförändrad. Detta medför fortsatt påverkan för flyg- och sjöfrakt samt vägtransporter, vilket kan påverka din leveranskedja. Därför vill informera om följande:

3
25.04.2022
Programmera framtiden

Sömlösa, globalt sammankopplade logistiktjänster bygger på högpresterande, intelligent IT. DACHSERs informationslogistik visar att företaget är ett av logistikbranschens tekniska pionjärer och pådrivande krafter. Läs här om Nicola Elsner och Claudia Beck, med två olika karriärer inom IT, men ett gemensamt mål: att ständigt förbättra processerna för våra kunder.

2
21.04.2022
Ett givande utbyte

Att bygga nätverk och ta tillvara på varandras potential är två viktiga byggstenar för utveckling både privat och professionellt, och möjligheten att utvecklas inom DACHSER är stor. Sophie Popfinger gör ett utbyte på en av DACHSERs svenska filialer, här tar vi del av hennes upplevelse.

19.04.2022
Internationell forskning om LPWAN-teknik

Snabb och säker dataöverföring blir allt viktigare inom digitaliserad logistik. En befintlig infrastruktur för kommunikation blir därför en grundläggande förutsättning för detta. 

11.04.2022
Flygfrakt: Fortsatt störningar på kinesiska flygplatser

Den nuvarande situationen med nedstängningar i Shanghai, till följd av smittspridning av covid-19, leder till ytterligare och allvarligare störningar i leveranskedjan för flygfrakt till och från norra Kina.

DACHSER Mediaroom

Speditionstrainee hos DACHSER

Hur låter det att gå en utbildning som varierar praktiskt arbete med teoretiska studier? En utbildning som ger dig möjlighet att växa både personligt och professionellt, där du dessutom får lön under hela studietiden. Som Speditionstrainee hos DACHSER får du just detta.

Nu är ansökningsperioden för höstens antagning öppen. Här kan du läsa om utbildningen, få en inblick från tidigare Speditionstrainees och klicka dig vidare till ansökan.

LÄS MER

Landsfakta (2020)

751200000
Omsättning i SEK (netto, konsoliderad)
5
Avdelningar
957800
Sändingar
Läs

Verksamhetsplatser i världen

Kontaktuppgifter till våra filialer

Har du en önskan eller en fråga? Här hittar du kontaktuppgifter till våra filialer över hela världen.

Sökningsplats