Karriär Mediaroom

Lager hos DACHSER

Visste du att det går att kombinerar våra globala transportnätverk med effektiv lagerhållning, kundspecifika mervärdestjänster och individuell rådgivning? 

Lokal expansion

Vi växer på den svenska marknaden samt i våra grannländer, häng med på vår tillväxtresa och få en insikt i vårt sömlösa nätverk.

Unika logistiklösningar

Hur fungerar ett samarbete med DACHSER? Få svaret från dem som känner oss som bäst. 

Till Europas alla hörn

Vårt European Logistics-nätverk är sömlöst och erbjuder dig dagliga transporter och precisa transittider för hela Europa.

Less than container load

Med våra LCL-tjänster hantera vi transporten av styckegods mellan och inom Asien, Europa samt Nord- och Sydamerika på ett effektivt sätt.

Track & Trace
Direkt information gällande din försändelse

Mediaroom

28.05.2024
DACHSER Swedens fortsatta satsning på logistiklager

I samband med DACHSER Swedens investeringar i nya lokaler i Jönköping samt Landskrona satsar företaget på ökad lagerhållning på båda orter. Detta går hand i hand med logistikföretagets senaste rekrytering av Anders Ovesson, Business Development Manager för Contract Logistics.

23.05.2024
Så kan OS i Frankrike påverka logistiken

Frankrike förbereder sig för att välkomna Olympiska Spelen samt Paralympics i Paris och flera franska städer i sommar. Tävlingarna hålls från 26 juli-11 augusti respektive 28 augusti-8 september. Få här en inblick i hur det kan påverka din leveranskedja.

2
21.05.2024
Ett växande nätverk för livsmedelslogistik

Marknaden för livsmedel växer i Europa och förutspås fortsätta uppåt. Livsmedelslogistik ses som en tillväxtfaktor och DACHSER har under åren utökat sitt nätverk genom flera förvärv av europeiska livsmedelslogistik företag. 

2
13.05.2024
En digital dubbelgångare

Den digitala tvillingen är en av de viktigaste innovationerna för morgondagens leveranskedjor. Vilka grundtekniker bygger den på? Och vad innebär den för de dagliga uppgifterna inom logistikbranschen? Framtiden ser ljus ut.

07.05.2024
DACHSER Swedens årsresultat redovisas med ljusa framtidsutsikter

DACHSER Sweden redovisar ett nedåtgående resultat för 2023 men som följer företagets satta strategi. Den svenska koncernen av transport- och logistikföretaget DACHSER har under året investerat för framtiden och effekten på långsikt spås positiv.

2
03.05.2024
Fem år med sjö- och flygfrakt på svenska marknaden

När Anna Bergdahl och hennes team i maj 2019 öppnade dörrarna till DACHSER Swedens avdelning för sjö- och flygfrakt visste de inte vilka utmaningar som väntade. Men trots pandemi, inflation och ett ostabilt geopolitiskt världsläge har den svenska sjö- och flygfrakts avdelningen under sina fem år på den svenska marknaden visat stadig tillväxt.

01.05.2024
Styckegods till havs

Attackerna mot lastfartyg i Röda havet gör att sjöfarten måste ta omvägar och det medför förseningar. Detta är ett växande hot mot transportbranschen och därmed också mot den internationella handeln. I den här intervjun beskriver Christian Kruse, Head of Global Ocean Freight LCL, vilken roll som interkontinental styckegodstransport – LCL-tjänster (Less than Container Load) – spelar och vilka specifika fördelar det erbjuder kunderna.

01.05.2024
Information om drivmedel – maj

Från 1 januari 2024 baseras DACHSER Sweden ABs priser på valuta och drivmedelnivån från 2020 (Shell index tal). 

Valuta enligt ECBs officiella noteringar. Justering sker månadsvis.

Drivmedelstillägg maj 2024

Land                                    Total
Sverige                                10,62%
Norge                                  13,04%
Danmark                             27,58%
Finland                                30,41%
Tyskland                              27,58%
Benelux                               27,58%
Frankrike                             30,41%
Spanien, Portugal               30,41%
Italien                                  30,41%
Irland, UK                            30,53%
Schweiz                               37,88%
Österrike                              30,41%
Öst Europa                          30,41%

Har du frågor eller önskar mer information är du alltid välkommen att kontakta din lokala kontaktperson eller klicka nedan för kontakt med ett av våra platskontor:

Stockholm
Jönköping
Malmö
Göteborg
Örebro

18.04.2024
Nästa steg för DACHSER & FERCAM Italia

I augusti 2023 inleddes etableringen av joint venture mellan DACHSER och FERCAM i Italien. Samarbetet fortsätter och den 28 mars 2024 förvärvade DACHSER 80 procent av aktierna i joint venture-bolaget DACHSER & FERCAM Italia. Det innebär att förvärvet av majoriteten i det italienska logistikföretaget FERCAMs divisioner för styckegods- och kontraktslogistik därmed är slutfört.

16.04.2024
DACHSER förvärvar livsmedelslogistikleverantören Brummer

Genom förvärvet av Brummer, logistikleverantören av temperaturreglerande livsmedel mellan Tyskland, Österrike och grannländerna, stärker DACHSER sitt nätverk för transport och lagring av livsmedel i Europa.

Läs mer

Information om drivmedel

Från 1 januari 2024 är DACHSER Sweden ABs priser baserade på valuta och drivmedelnivån 2020 (Shell index tal). Valuta enligt ECBs officiella noteringar.

Justering sker månadsvis och uppdateras här.

Läs mer

Landsfakta (2023)

980000000
Omsättning i SEK (netto, konsol.)
5
Avdelningar
811283
Sändningar
Läs

Verksamhetsplatser i världen

Kontaktuppgifter till våra filialer

Har du en önskan eller en fråga? Här hittar du kontaktuppgifter till våra filialer över hela världen.

Sökningsplats