Karriär Mediaroom

Unika logistiklösningar

Hur fungerar ett samarbete med DACHSER? Få svaret från dem som känner oss som bäst. 

Leveranskedjor i ett skifte

Världen förändas och med det även logistiken. Håll dig uppdaterad och följ med i de senaste trenderna.  

Till Europas alla hörn

Vårt European Logistics-nätverk är sömlöst och erbjuder dig dagliga transporter och precisa transittider för hela Europa.

Less than container load

Med våra LCL-tjänster hantera vi transporten av styckegods mellan och inom Asien, Europa samt Nord- och Sydamerika på ett effektivt sätt.

Track & Trace
Direkt information gällande din försändelse

Mediaroom

01.12.2023
Kom ihåg att boka i god tid innan jul

Tiden innan jul kan vara hektisk – både hos oss och hos våra kunder. Detta kan påverka dina leveranser, därför rekommendera vi att du bokar dina transporter i god tid innan jul.

01.12.2023
Information om drivmedel – december

DACHSER Sweden ABs priser är baserade på valuta och drivmedelnivån December 2004 (Shell index tal). Valuta enligt ECBs officiella noteringar. Justering sker månadsvis.

Drivmedelstillägg december 2023

Land                                    Total
Sverige                               46,58%
Norge                                  46,87%
Danmark                             63,34%
Finland                                67,89%
Tyskland                             60,96%
Benelux                              60,89%
Frankrike                            65,26%
Spanien, Portugal               63,71%
Italien                                  63,71%
Irland, UK                           57,37%
Schweiz                              67,99%
Österrike                             60,92%
Öst Europa                         61,58%

Har du frågor eller önskar mer information är du alltid välkommen att kontakta din lokala kontaktperson eller klicka nedan för kontakt med ett av våra platskontor:

Stockholm
Jönköping
Malmö
Göteborg
Örebro

2
16.11.2023
Logistikpris för digital tvilling

Den tyska logistikorganisationen BVL har uppmärksammat samarbetet mellan DACHSER och Fraunhofer IML genom att tilldela dem det prestigefyllda German Logistics Award 2023. Priset får dem för den innovativa digitala tvillingen, kallad @ILO (Advanced Indoor Localization and Operations), som skapades och utvecklades i ett samarbete vid DACHSER Enterprise Lab.

30.10.2023
Har du läst vårt senaste nyhetsbrev?

I detta nyhetsbrev fokuserar vi på samarbete och hur det kan se olika ut för olika parter. Hur definierar du ett bra samarbete?

26.10.2023
DACHSER Sweden bygger nytt  

DACHSER Sweden fortsätter sin framgångsresa och bygger nu för framtiden med nya lokaler i Jönköping. Med 1600 kvm kontor, 10 000 kvm logistiklager och 6200 kvm cross dock terminal blir den nya filialen den största av koncernens platskontor i Norden.

25.10.2023
Så fungerar @ILO

På @ILO-terminalen identifieras, lokaliseras och mäts paket samt registreras helt automatiskt i transporthanteringssystemet, så väl när de kommer in och går iväg och under tiden de står inne på terminalen. En teknik som gör att man slipper manuell streckkodsskanning och ytterligare märkning av paketen.

2
25.10.2023
Konsoliderad sjöfrakt utan kompromisser

Galvin Green är tillverkaren av golfkläder som aldrig kompromissar – varken när det gäller deras produkter eller deras samarbetspartners. Genom konsoliderad sjöfrakt (LCL) skickas företagets gods från Asien till Europa och USA.

3
19.10.2023
Något större än att flytta gods från A till B

Att hålla den globala ekonomin i rörelse genom att transportera gods över hela världen är för många inom logistikbranschen drivkraften när de går till jobbet. Men Claus Hansen, CEO för Baton Transport, ville göra mer och när han likt andra transportfirmor insåg omfattningen av den chaufförsbrist som blossade upp under 2022 visste han att det var läge att skrida till verk.

2
18.10.2023
Kvalitet och säkerhet i hela ledet  

Den som fällt ett träd eller trimmat häcken vet att kvalitet och säkerhet är två viktiga aspekter i arbetet. STIHL erbjuder maskiner och produkter för trädgård, skog och grönytor för såväl konsumenter som professionella användare. Ledorden kvalitet och säkerhet speglas inte bara i deras produkter utan genom hela leveranskedjan. 

11.10.2023
Kan logistik vara enkelt? 

Den folkkära Ernst Kirchsteiger står bakom sägningen ”I det enkla bor det vackra”, något som speglas i varumärket ERNST produkter. Enkelhet tillsammans med ärlighet och vänlighet är företagets kärnvärden. Frågan vi ställde blev därför – hur kan dessa kärnvärden speglas i vårt samarbete? 

Läs mer

Långsiktig klimatstrategi

Aktivt klimatskydd är en del av DACHSERs sociala ansvar. Med effektiv logistik och tekniska innovationer lägger vi oss i täten i kampen för klimatet. 

DACHSER arbetar aktivt för att logistikbranschen ska gå över till teknik med låga och nollutsläpp. Genom att klicka på länken nedan kan du läsa mer om hur vi bidrar.

Läs mer

Landsfakta (2022)

990100000
Omsättning i SEK (netto, konsol.)
5
Avdelningar
949300
Sändingar
Läs

Verksamhetsplatser i världen

Kontaktuppgifter till våra filialer

Har du en önskan eller en fråga? Här hittar du kontaktuppgifter till våra filialer över hela världen.

Sökningsplats