Tillbaka
Coronavirus
Nyheter

DACHSER fortsätter med charterflyg i maj

Förutom chartertransporter mellan Asien och Europa kommer logistikleverantören att anordna ytterligare flygrutter över Stilla havet för att täcka in de nord- och sydamerikanska marknaderna. En sådan förändring är den nya rutten Shanghai–Los Angeles.

DACHSER fortsätter med charterflyg i maj.

Då kapaciteten på flygtransportmarknaden fortfarande är mycket begränsad erbjuder DACHSER Air & Sea Logistics fler specialiserade chartertjänster från Asien till USA. I slutet av april genomförde DACHSER sin 30:e charterflygning sedan pandemin började.

Efter den första flygningen på Stilla havsrutten mellan Hongkong och Los Angeles sista veckan i april utökade logistikleverantören sitt charterprogram under maj så att det nu omfattar ytterligare en rutt från Shanghai (PVG) till Los Angeles (LAX). DACHSER använder sitt omfattande nordamerikanska nätverk med 14 filialer i USA för att distribuera varor inom Nordamerika och vidare till Sydamerika, där företaget har 13 filialer.

Fortsatt efterfrågan

”Vi ser fortsatt efterfrågan på flygtransporttjänster från Asien till USA och inte bara för medicinsk skyddsutrustning”, säger Timo Stroh, chef för Global Air Freight hos DACHSER. ”Våra charterflyg gör det möjligt för oss att möta våra kunders behov och erbjuda dem robusta och effektiva lösningar. Det ger dem i sin tur tillgång till premiumkapacitet med en tillförlitlig transittid, som i slutändan hjälper dem att förbättra sin planering av leveranskedjan.”

Förutom chartertransporterna över Stilla havet fortsätter logistikleverantören att utföra transporter från Asien till Europa.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic