Tillbaka
Marknadsinformation Nyheter
Pressmeddelanden

DACHSER har nu mer än 30 000 anställda

Per den första september har logistikleverantören DACHSER fler anställda än någonsin: 30 500 människor runt om i världen är anställda av det familjeägda företaget.

DACHSER har nu mer än 30 000 anställda
DACHSER har nu mer än 30 000 anställda

Eftersom ekonomin är fortsatt stark märks effekterna av detta också på arbetsmarknaden: logistikleverantören DACHSER har idag den största personalstyrkan sedan företaget grundades. Företaget hade 29 098 anställda i slutet av 2017. Idag, bara sex månader senare, har den siffran ökat med cirka 5 procent. ”Människor är, och kommer fortsatt att vara, vår viktigaste resurs”, säger CEO Bernhard Simon. ”Det är våra medarbetare som banar väg för en sammankopplad, globaliserad ekonomi, som hanterar de lager- och leveransprocesser som spänner över hela jordklotet och det är de som är ansiktet utåt för våra kunder.”

Människor är, och kommer fortsatt att vara, vår viktigaste resurs.

Bernhard Simon, CEO DACHSER SE

Familjeföretaget får än en gång högsta betyg för sitt utbildningsprogram. Totalt 732 ungdomar från hela Tyskland har bestämt sig för att inleda sin karriär hos DACHSER – 5 procent mer än året innan. Totalt utbildar DACHSER 1 757 lärlingar och studenter i hela landet. Utanför Tyskland genomgår 41 blivande logistikspecialister ett utbildningsprogram för att bli ”Speditions- och logistikspecialister inom DACHSER”. De mest populära alternativen för lärlingar är speditions- och logistikagent, lagerkontorist och yrkesförare.

Utbildning

”Logistik är Tysklands tredje största industri och erbjuder ett brett utbud av spännande karriärer med en ljus framtid”, säger Vera Weidemann, Head of Corporate Human Resources hos DACHSER. ”I vår bransch är bristen på kvalificerad personal den faktor som hämmar tillväxten. Därför behöver vi välutbildade och motiverade medarbetare – idag mer än någonsin.” Krävande, men effektiv utbildning är en del av företagskulturen hos familjeägda DACHSER. Utbildningsandelen är cirka 10 procent. Och som ett led i arbetet med företagets samhällsansvar anställer DACHSER lärlingar som genomför programmet på ett framgångsrikt sätt.