Tillbaka
Marknadsinformation Nyheter

Kvalitativa produkter kräver kvalitativ transport

I inredningsbutiker och blomsterfackhandlar runt om i Europa hittar kunder den skandinaviska designen från Wikholm Form. Dekoration och möbler i alla möjliga material transporteras från Sverige ut på den europeiska marknaden.

Wikholm Forms produkter med både funktion och en vacker design är i flera fall ömtåliga och kräver kvalitativ transport. Bild: Wikholm Form

Ordet ”livsnjutning” beskriver Wikholm Form med att sätta ner en krispig tulpanbukett i en vacker vas, umgås med familj och vänner i ett vackert inrett uterum eller med att laga mat med egenodlade ingredienser från en prunkande trädgård. I Wikholm Forms sortiment hittar man det mesta som behövs för dessa stunder, produkter med både funktion och en vacker design, i god kvalitet. Men att få ut dessa, i flesta fall, ömtåliga produkter till återförsäljaren kräver kvalitativ transport.   

”Att det sker få reklamationer från vårt håll är för oss ett bevis på att DACHSERs leveranskedja håller hög kvalitet,” säger Jörgen Fridén, delägare och försäljningschef på Wikholm Form AB. Skadeförebyggande av de varor som transporteras i DACHSERs regi är av största vikt, där det handlar om ett samarbete mellan kunden och logistikleverantören. Ett samarbete som bygger på att kunden förpackar och märker varorna på ett sätt som är lämpligt för den aktuella belastningen, samt att logistikleverantören säkerställer försiktig hantering och professionell lastsäkring vid alla gränssnitt. Marcus Eklund, Sales Manager vid DACHSER Swedens filial i Göteborg tar vid: ”Få reklamationer är i första hand ett bevis på att kunden använder lämpligt emballage vid packning. Det är även ett tecken på att deras gods passar bra in i vårt nätverk. Till exempel är våra växelflak med dubbelgolv lämpliga vid denna typ av gods som ofta inte är stapelbar.”

Flexibel export till Europa

Den designintresserade hittar Wikholm Forms produkter i över 4000 butiker världen över, främst i Europa. DACHSER sköter transporten för Wikholm Forms största exportländer; Norge, Tyskland, Österrike, Finland och Danmark. Logistikföretagets europeiska nätverk för vägtransport är sömlöst och erbjuder dagliga transporter och precisa transittider för hela Europa. Wikholm Form kan på så sätt själva boka transporter efter behov och med DACHSERs entargo-produkter finns det en lösning för olika situationer. ”Med targofix sätter kunden själv önskat leveransdatum, medan targoflex passar för de transporter där timingen är flexibel. Vid behov för snabbare leverans erbjuder vi targospeed, då skickas godset med fasta transittider vilket påskyndar leveransen,” förklarar Marcus.

Som en av Skandinaviens ledande grossister till blomsterfackhandeln och inredningsbutiker är det av största vikt för Wikholm Form att kunna säkerställa bra leveranser ut till deras kunder. ”För oss är det betydelsefullt att vara en bra totalleverantör till våra kunder, det innebär att vi ska leverera bra produkter i god kvalitet, men även att de kommer fram hela och i rätt tid. Det gör de med DACHSER,” avslutar Jörgen.  

DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic