Anjali förverkligar sina drömmar

För 16 år sedan började DACHSER samarbeta med den internationella barnhjälpsorganisationen Terre des hommes. Barns rättigheter, tillgång till utbildning och främjande av hållbarhet och miljöskydd har alltid varit viktiga delar i partnerskapet. Anjali, en flicka bosatt i norra Indien, är ett av barnen som har fått chansen till ett bättre liv genom detta samarbete.

Anjali i sitt eget skrädderi.</span>

Anjali som bor i en liten by i delstaten Uttar Pradesh tillhör musahar-folket, en av Indiens mest utsatta folkgrupper. Eftersom majoriteten av musahar-folket inte får tillgång till några av de statliga stöd som delas ut till missgynnade kaster lider de av fattigdom, undernäring, diskriminering och brist på utbildningsmöjligheter.

Studerade på fritiden

För att bidra till familjens inkomst slutade Anjali skolan i sjunde klass och började arbeta med sina föräldrar ute på fälten. Detta hindrade dock inte den självsäkra tonåringen från att fortsätta att försöka uppnå sina drömmar. Under raster från sitt arbetet lånade hon läroböcker av vänner för att fortsätta att utbilda sig.


En av Terre des hommes partners, Samudaik Kalyan Evam Vikas Sansthan (SKVS), fick höra talas om Anjali och de två organisationerna övertalade hennes föräldrar att under sex månader låta flickan gå en skrädderikurs med ekonomiskt stöd från DACHSER.


Anjali fortsatte att arbeta ute på fälten, men deltog också regelbundet i skrädderikursen. När kursen var avslutad öppnade hon ett eget skrädderi. Under pandemin hade en del bybor i Anjalis samhälle svårt att få tag på munskydd, Anjali sydde då 650 munskydd och delade ut de till familjer som inte hade råd att köpa egna. Detta gjorde att hon blev en förebild för många flickor i sin by.


Vill du veta mer om samarbetet mellan DACHSER och Terre des hommes, kan du läsa mer här.  

Kontakt Elin Bergström Communications Coordinator Nordic