Nya DACHSER Magazine är här!

Vi lever fortsatt i mycket osäkra tider och det påverkar ekonomin, logistiken och framförallt människor över hela världen. Vi har ännu inte tämjt coronaviruset: det framgick tydligt av det nyligen massiva utbrottet i det internationella handelsnavet Hongkong. Samtidigt häpnar världen över det som händer i hjärtat av Europa. Det fruktansvärda kriget i Ukraina gör att massor av människor måste fly från sina hem.

DACHSER magazine 1/22

Utvecklingen leder till djupt lidande och osäkerhet, vilket i det långa loppet också får enorma effekter på de globala leveranskedjorna. Att förutspå framtiden, eller ens de närmaste veckorna, är svårare än någonsin och varuflödena omfattas fortsatt av stora organisatoriska utmaningar. Men de kreativa lösningarna för att hantera de olika problemen är lika många – och det är något som DACHSER är särskilt bra på.

DACHSER har också som mål att fokusera på och forma de viktigaste utvecklingslinjerna inom logistiken. I det senaste numret av DACHSER Magazine ser vi över helheten och målar med stora penseldrag. Med hjälp av fem konkreta ämnen beskrivs i vår huvudartikel de milstolpar som väntar på den långa vägen framåt inom logistiken och hur vi ska nå dem. Även om hållbarhet, digitalisering, tillförlitlighet och flexibilitet är grundläggande ledord är det alldeles uppenbart att människor kommer att ha den avgörande rollen. Våra medarbetare är och kommer alltid att vara grundbulten i det vi gör – eftersom logistik är en verksamhet som bygger på människor. Du kan läsa mer på sidan 6.

Alexander Tonn, Chief Operations Officer inom Road Logistics, betonar också vikten av att ha ett kvalificerat och motiverat team. På sidan 20 kan du läsa intervjun där han beskriver de utmaningar som logistiken just nu står inför, inklusive bristen på förare som hela tiden intensifieras, samt ser tillbaka på sin karriär inom DACHSER. Läs karriärprofilen som börjar på sidan 24 för att ta reda på hur man lyckas attrahera och behålla nästa generation. Vi presenterar en ung kollega som aldrig har låtit det faktum att han föddes med begränsad rörlighet hindra honom från att förverkliga sina planer.

Läs tidningen här

Du hittar dessa och många andra artiklar i det här numret, som för övrigt har fått ett nytt utseende.

Hämta en egen papperstidning på ditt filialkontor eller klicka på länken nedan för att ladda ned det senaste numret av DACHSER magazine. Trevlig läsning!

Här kan du också bläddra igenom tidigare nummer av DACHSER Magazine.

DACHSER Magazine 01/22 PDF (10,80 MB)
DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic