DACHSER Norway öppnar filial i Kristiansand

Logistikleverantören växer på den norska marknaden och kommer nu kunna möta behoven hos fler kunder på Sør- och Vestlandet.

Med placering i söder kommer den nya filialen fungera som ett viktigt nav för att stärka DACHSERs nätverk i Norge, men även i Norden och Europa.

DACHSER som en ledande global aktör inom logistiklösningar fortsätter att växa på den norska marknaden. Ytterligare ett viktigt steg har nu tagits i DACHSER Norways strategiska utveckling i och med öppningen av en ny filial i Kristiansand. Med placering i söder kommer den nya filialen fungera som ett viktigt nav för att stärka DACHSERs nätverk i Norge, men även i Norden och Europa.

DACHSER Norway etablerades 2005 och har sedan dess vuxit kontinuerligt med styckegodsdistribution i Europa som bas och Østlandet som utgångspunkt. Under 2021 etablerades ett försäljningskontor i Kristiansand. Förutom kvalitet och effektivitet har företaget alltid fokuserat på intelligenta logistiklösningar som förenklar kundernas affärsverksamhet. Demografiskt kommer expansionen till Kristiansand innebära att DACHSER Norway nu kan nå upp till 60 procent av Norges befolkning. Dessutom har regionen en snabbt växande ekonomi och är ett viktigt centrum för handel och industri.

”Vi är glada över att kunna erbjuda kunder på Sørlandet dagliga avgångar till Europa för import och export, korta ledtider och ett pålitligt nätverk. Integrerade och enhetliga processer och system, utgör grunden för den kvalitet och stabilitet som kännetecknar DACHSERs positionering på logistikmarknaden. Etableringen säkerställer vår viktiga roll för att stödja företag och organisationer i Kristiansand samt resten av södra Norge så att de kan nå framgång på den nationella och internationella marknaden”, säger Magnus Asbjørnsen, Sales Manager hos DACHSER i Kristiansand.

Kombinationen av lokal expertis och global närvaro spelar en nyckelroll för att logistikföretaget ska kunna erbjuda kunderna skräddarsydda lösningar utefter deras specifika behov. Genom placeringen i Kristiansand kommer DACHSER kunna erbjuda företag mer skräddarsydda import- och exporttjänster, vilket öppnar nya dörrar för att enklare nå ut i Europa.

Effektiva och pålitliga logistiklösningar

Genom etableringen av den nya filialen i Kristiansand kommer DACHSER Norway fortsätta att fokusera på att vara kundernas förstahandsval när det gäller integrerade logistiktjänster, och samtidigt vara en stabil och pålitlig partner för sina samarbetspartners.

”Magnus har en god förståelse för marknaden i Kristiansandsområdet och har spelat en viktig roll för att förbättra vår marknadsposition och verksamhet i den här regionen. När vi nu även etablerar den driftrelaterade och operativa riktningen ser vi till att DACHSER Norway stärker sin position i Norge. Vi kommer fortsatt att fokusera på effektiva och pålitliga logistiklösningar av hög kvalitet och ser denna utveckling som ett bra komplement till DACHSERs redan solida nätverk”, avslutar Armend.

DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic