DACHSER Sweden tecknar avtal med Volvo Cars

Ett av de mest välkända och respekterade bilmärkena i världen är ny kund hos DACHSER. Framöver kommer två specialbyggda megatrailers att frakta reservdelar från Volvo Cars i Torslanda utanför Göteborg till DACHSER Sweden AB's filial i Göteborg.

Framöver kommer DACHSER att köra en shuttle mellan Volvo Cars och DACHSER 6 gånger per dag.
Framöver kommer DACHSER att köra en shuttle mellan Volvo Cars och DACHSER 6 gånger per dag.

DACHSER Sweden hanterar nu transporten av Volvo Cars reservdelar från Torslanda till DACHSER på Arendals Allé och vidare till Volvo Cars olika lager i Tyskland. De två megatrailers är en ny investering från DACHSERs sida.

Vi har skapat ett väldigt spännande och unikt koncept för Volvo Cars.

Carl-Johan Westas, Branch Manager på DACHSER Swedens kontor i Göteborg.

– Vi har skapat ett väldigt spännande och unikt koncept för Volvo Cars, berättar Carl-Johan Westas, Branch Manager på DACHSER Swedens kontor i Göteborg. – Jag ser fram emot att se vilken skillnad vi kan göra med detta samarbetet, fortsätter han.

Shuttleservice och kaoslastning

Som en del av upplägget med Volvo Cars erbjuder DACHSER dessutom ”kaoslastning”. Det innebär att Volvo från sin distributionsterminal i Göteborg kan lasta en hel DACHSER-trailer åt gången med reservdelar till Tyskland i takt med att beställningarna slutförs och förpackas. Sedan körs godset – Volvos reservdelar – till DACHSERs terminal i Göteborg, där det sorteras och transporteras vidare till Volvo-lager i Tyskland.

– Vi ger Volvo Cars en lösning som är skräddarsydd till deras logistikbehov, säger René Sidor, Managing Director för DACHSER Nordic A/S. – Med unika koncept som till exempel kaoslastning får Volvo en enhetlig logistiklösning.

Samarbetet har redan påbörjats, och de två nya DACHSER-trailers kör redan shuttle mellan Volvo Cars och DACHSER.

DACHSER över hela världen
Kontakta oss