DACHSER stöttar Musikhjälpen 2023

En gång är ingen gång, två gånger är en vana. För andra året engagerar sig nu DACHSER Sweden i det lokala insamlingseventet Musikhjälpen. 

DACHSER stöttar Musikhjälpen 2023. Bild: Musikhjälpen
DACHSER stöttar Musikhjälpen 2023. Bild: Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent, drivet genom ett samarbete mellan Radiohjälpen, P3 Sveriges Radio och SVT. En decembervecka om året sänds Musikhjälpen dygnet runt för att lyfta fram en undanskymd humanitär katastrof. I år är temat – Ingen ska behöva dö av hunger.

Mat är en mänsklig rättighet. Trots det dör människor runtom i världen varje dag till följd av undernäring. Omkring var tionde människa vet inte när eller vad de kommer att äta nästa gång. Upp till 783 miljoner människor är drabbade av hunger och över 40 miljoner lever på gränsen till svält, siffror som visar på den värsta hungerkrisen i modern tid. Läs mer om Musikhjälpen och årets tema på deras officiella hemsida.

Hur kan vi hjälpa till?

På initiativ från medarbetare gör DACHSER Sweden en gemensam insats för att samla in pengar till välgörenhetsprogrammet.

Under vecka 50 kan privatpersoner och företag på olika sätt engagera sig för att samla in pengar till Musikhjälpen. Man kan skänka pengar genom att till exempel önska en låt, buda på auktioner eller lägga pengar i en digital bössa. Hos DACHSER har vi startat fem olika bössor, en för varje filial i Sverige. För att skapa än större engagemang bland medarbetare och andra som har en koppling till DACHSER har vi en intern tävling där filialen med mest pengar i sin bössa vid veckans slut vinner ära och stolthet.

Viktigt att poängtera, även om det är en intern tävling så är alla bidrag lika viktiga och alla donerade pengar går oavkortat till Musikhjälpen.

Alla är välkomna att skänka pengar via någon av bössorna – anställda, kunder och samarbetspartners. Nedan länkar vi till respektive filials bössa, välj den du vill skänka pengar via.

Stockholm EL

Jönköping EL

Malmö EL

Göteborg EL

Mölndal ASL

Till Musikhjälpen 2022 samlade DACHSER Swedens medarbetare gemensamt in 9070 kronor.

När insamlingen är avslutad kommer vi här rapportera hur mycket pengar som samlades in gemensamt av filialerna.

Årets tema för Musikhjälpen 2023. Bild: Musikhjälpen
Årets tema för Musikhjälpen 2023. Bild: Musikhjälpen

Engagemang lokalt och globalt

På global nivå har DACHSER koncernerna sedan 2005 varit involverat i flera gemensamma projekt med barnrättsorganisationen terre des hommes, med det övergripande målet: förbättrade levnadsvillkor och utbildningsmöjligheter för utsatta barn och ungdomar. Fokus ligger på att stödja socialt och ekonomiskt utsatta befolkningsgrupper och samarbetet omfattar främst områden i Sydasien, södra Afrika, Latinamerika och, sedan 2022, Ukraina.  Läs årsrapporten om samarbetet här. 

DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic