Kritisk situation på flygfraktsmarknaden i Indien och Bangladesh

Under den gångna veckan har en kritisk situation på flygfraktsmarknaden uppstått i Indien och Bangladesh, något som påverkar vår flygfraktsverksamhet.   

Flygfraktsituationen i Indien och Bangladesh är för närvarande mycket ansträngd och efterfrågan på kapacitet, som utlösts av flera faktorer inklusive krisen i Röda havet, fortsätter att eskalera. Ursprungligen var den kraftiga efterfrågan koncentrerad till västgående destinationer som Europa, Nord- och Sydamerika, men den har nu spridit sig till ytterligare destinationer över hela världen.

Situationen förväntas förbli kritisk på alla stora internationella flygplatser i Indien fram till augusti. Stora nav såsom Dubai och Singapore upplever också en ökning av efterfrågan av flygfrakt till följd av återupptagandet av sjö- och flygfrakt från hela världen, vilket resulterar i flaskhalsar för transitförbindelser från berörda flygplatser.

Många flygbolag står inför förseningar på 7 till 10 dagar, och priserna är för närvarande på en rekordnivå. Priserna har en giltighet i 1 till 3 dagar och är helt beroende på tillgänglig kapacitet vid tidpunkten för bokningen.

Vi är medvetna om de utmaningar och förseningar detta kan skapa för ditt företag och övervakar utvecklingen noggrant för att kunna erbjuda dig och ditt företag bästa möjliga lösning. Om du har frågor om dina försändelser är du som alltid välkommen att kontakta din lokala kontaktperson hos DACHSER.

DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic