Nya DACHSER Magazine är här

”Ingenting är mer konstant än förändring” – kloka ord som vi hör mer frekvent just nu. I takt med att världen snurrar allt snabbare ökar också innovationstakten och förändringstrycket i logistikbranschen. I det senaste numret av DACHSER Magazine rapporterar vi om vad vi som företag och våra kunder gör för att ta sig an framtidens angelägna problem.

DACHSER magazine 04/21

Vår huvudartikel tar en titt på artificiell intelligens eller mer specifikt maskininlärning. Det handlar om intelligenta algoritmer som dyker ner i data från den operativa verksamheten och hela tiden lär sig nya saker. Lärdomarna hjälper sedan de människorna som sitter framför skärmarna att planera kapaciteten, förbättra datakvaliteten och optimera processerna på ett bättre sätt. För att läsa mer, bläddra till sida 6.

Denna era av förändring och innovation innefattar också fordonsindustrin. Dagens fordon är fulla av sensorer som bidrar till att göra dem bekväma och säkra, och när elektriska drivenheter blir allt populärare drivs också efterfrågan på komplexa komponenter upp. Aptiv, en av världens ledande underleverantörer till biltillverkare, använder sig av DACHSERs branschlösning Automotive Logistics för att kunna ha pålitliga leveranskedjor för sina tillverkningsanläggningar i Kina – och i förlängningen morgondagens mobilitet. Artikeln börjar på sidan 16.

En annan avancerad teknik som alltid utvecklas är förarlösa truckar, som just nu testas på två av DACHSERs lager, vilket bidrar till att de anställda kan lägga fokus på arbetsuppgifter utöver rutinuppgifter. Med början på sidan 28 förklarar vi hur dessa förarlösa truckar fungerar.

Du hittar ovan artiklar och fler om innovativ teknik, smarta idéer för idag och framtiden samt människorna bakom dem i det här numret.

Din egen papperstidning

Hämta en egen fysisk upplaga på din närmsta filial eller ladda ner som PDF här. Vi önskar dig stort nöje när du läser det nya numret av DACHSER Magazine.

DACHSER magazine 04/21 PDF (6,79 MB)
Kontakt Elin Bergström Communications Coordinator Nordic