Ordning och reda ute på vägarna

Work System är tillverkaren av bilinredning och bilutrustning som levererar ordning och reda i service- och arbetsbilar, från småländska Tenhult ut till den Nordeuropeiska marknaden. DACHSERs integrerade nätverk för vägtransport i Europa har blivit en viktig faktor i företagets framgångssaga.

Med skräddarsydda lösningar förser Work System bilar med inredning och utrustning som gör vardagen säkrare och effektivare för den som har bilen som arbetsplats.

”Det är för dyrt att slösa bort tid på att inte hitta sin utrustning.” Så beskriver Benedikt Wiesmann, exportchef på Work System, företagets utgångspunkt. Med skräddarsydda lösningar förser företaget bilar med inredning och utrustning som gör vardagen säkrare och effektivare för den som har bilen som arbetsplats.

Sedan starten 2009 har Work System haft en stadig tillväx, från ett litet företag i småländska skogarna till att nu finnas representerade med över 100 anläggningar och Pro Partners över hela Sverige samt norra Europa. ” Vår verksamhet har växt kontinuerligt sen start och fortsätter växa, vilket innebär att vi behöver anpassa vårt logistikflöde efter efterfrågan. Här är DACHSERs integrerade nätverk ovärderligt för oss”, förklarar Benedikt. DACHSERs nätverk för vägtransport i Europa består av 223 filialer, en bidragande faktor till att Work System kan känna en trygghet i att alltid kunna nå ut till sina kunder samt öppna upp mot nya marknader.

Om än det integrerade nätverket i Europa är en avgörande faktor för Work System, så är den lokala närvaron minst lika viktigt. Vid respektive filial runt om i världen erbjuder DACHSER ett lokalt kundserviceteam. På så sätt får kunden alltid tillgång till expertis från de som är på plats. För som Benedikt beskriver det: ”Faktum är att det inte spelar någon roll hur bra det är vid upphämtning här i Sverige om det inte fungerar vid leverans i mottagarlandet. Med DACHSER får vi samma service och kvalitet oavsett stad och land.”  

Ett samarbete som går åt båda håll

Work Systems produkter är unika. Inte bara i vad de erbjuder kunden sett till ett brett sortiment med premiumlösningar. Var sändning är unik i storlek och form, då alla produkter är skräddarsydda efter kundens önskemål. Till följd av godsets varierande storlek bygger Work System sina egna pallar för transportering. ”Tillsammans med personalen i Jönköping har vi anpassat våra pallar att passa i deras nätverk. Tidigare var våra pallar lägre men för att de ska stå stabilt på balkarna i DACHSERs växelflak har vi nu höjt dem till standardmått för europapallar”, berättar Benedikt.

Produkterna som är tåliga när de väl sitter på plats, är vid transport ömtåliga och tåls inte att stapla på varandra. Här är DACHSERs växelflak med balksystem en game changer. ”Att vi kan lasta på två nivåer i bilarna är något unikt för DACHSER och har flera fördelar. Balksystemet bidrar till att vi kan fylla bilarna hela vägen upp till tak och därmed öka vår fyllnadsgrad. Det genererar hela varor, bättre priser och färre lastbilar ute på vägarna vilket så klart har en positiv inverkan för klimatet”, förklarar Martin Ishak, Sales Manager vid platskontoret i Jönköping.  

I takt med att företaget har växt har samarbetet med deras logistikpartner utökats. DACHSER ansvarar för alla Work Systems sändningar utanför Sverige som främst går till de nordiska länderna samt Tyskland, Storbritannien, Nederländerna och Belgien. ”Det har varit en utmaning för oss att hitta en logistikparter som passar för våra produkter. När det kommer till styckegods är det inte många som erbjuder det som DACHSER gör”, säger Benedikt och avslutar: ”Så länge jag får bestämma så blir det inga ändringar i denna sektor.”

DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic