Situationen i Kina till följd av covid-19

Situationen till följd av covid-19 spridningen i Kina är oförändrad. Detta medför fortsatt påverkan för flyg- och sjöfrakt samt vägtransporter, vilket kan påverka din leveranskedja. Därför vill informera om följande:

Flygtransport:

  • I staden Zhengzhou är där pågående restriktioner för vägtransporter som sträcker sig fram till 29e april. Påfarter till motorvägar är stängda och därför påverkas sannolikt lastbilstrafiken mellan Zhengzhou Airport (CGO) och andra städer, inklusive Shanghai.
  • På grund av åtgärderna i Shanghai omdirigeras många fraktflygplan från PVG Airport till andra flygplatser i Kina. Guangzhou Airport (CAN) och Shenzhen Airport (SZX) upplever överbelastning vad gäller importvaror. Vissa terminaler på de två flygplatserna har aviserat kortsiktiga åtgärder för importkontroll, vilket kan påverka en del flygbolag, beroende på vilken terminal de använder.
  • Trots utmaningarna har DACHSERs nätverkskapacitet förbättrats jämfört med föregående vecka. Import- och export hanteras effektivt med hjälp av feeder services via väg mellan Shanghai och de alternativa flygplatserna. Pressen på vår kapacitet lättar på båda sidor om vår nordkinesiska- och EMEA-gateways.

 

Sjötransport:

  • Situationen i Shanghai, Jiangsu-provinsen och Zhejiang-provinsen är densamma, med överbelastning, låg effektivitet och skiftande restriktioner för vägtransport, vilket gör det allt svårare att hantera sjötransporter från Shanghai. DACHSERs team i Shanghai, Ningbo, Suzhou och Nanjing har ett nära samarbete för att erbjuda lösningar där det är möjligt.
  • Samtidigt är situationen i Dalian, Tianjin och Qingdao stabil utan påverkan från covid-19-restriktioner.​​​​​​​

Situationen fortsätter att förändras snabbt. DACHSERs lokala representant svarar gärna på frågor om transporter och möjliga alternativ.

Kontakt Elin Bergström Communications Coordinator Nordic