DACHSER Air & Sea Logistics startar verksamhet i Sverige

DACHSER Air & Sea Logistics går in på den svenska marknaden och har nu ett kontor för sjö- och flygfrakt i Göteborg.

Anna Bergdahl (tredje från vänster) och hennes kollegor från ASL Sweden
Anna Bergdahl (tredje från vänster) och hennes kollegor från ASL Sweden

”För oss är DACHSER Air & Sea Logistics Sweden en investering i vårt globala sjö- och flygtransportnätverk och ett sätt att bygga upp vår position på den skandinaviska marknaden”, säger Jochen Müller, COO för Air & Sea Logistics. Hittills har DACHSER haft filialkontor för sjö- och flygtransport i Danmark och Finland.

På lång sikt kommer ”interlocking” med våra vägtransportaktiviteter att göra oss till en stark tjänsteleverantör i Skandinavien och ge oss möjlighet att erbjuda våra kunder samtliga tjänster.

Anna Bergdahl, Country Manager, DACHSER Air & Sea Logistics Sweden

”Genom vårt nya kontor i Göteborg kan vi ge våra svenska kunder tillgång till globala marknader”, säger Müller. Det nya kontoret erbjuder LCL- och FCL-tjänster, export och import via flygtransport, tullklarering och lagerhållning.
DACHSER har åtta anställda på det nya kontoret i Göteborg och planerar att på längre sikt ha 20 experter inom sjö- och flygtransport. Göteborg är Sveriges näst största stad och har den största exporthamnen i Nordeuropa. Staden ligger vid en Europaväg, som är en av de viktigaste nord-sydliga vägförbindelserna för Sverige och Norge.
I samarbete med den svenska vägtransportorganisationen, som har fyra kontor i Sverige, kan DACHSER nu erbjuda sina befintliga och potentiella kunder hela portföljen med logistiktjänster, vilket omfattar vägtransport, sjö- och flygfrakt samt lagerhållning.

En stark tjänsteleverantör i Skandinavien

Anna Bergdahl, chef för den nya landsorganisationen för sjö- och flygtransport i Sverige, är en erfaren logistikchef. ”På lång sikt kommer ”interlocking” med våra vägtransportaktiviteter att göra oss till en stark tjänsteleverantör i Skandinavien och ge oss möjlighet att erbjuda våra kunder samtliga tjänster”, säger Bergdahl, Country Manager för DACHSER Air & Sea Logistics Sweden.

DACHSER Air & Sea Logistics öppnade ett filialkontor i Kolding i Danmark 2018. I Norden har DACHSER även kontor i Hvidovre i Danmark och på fyra platser i Finland.

DACHSER över hela världen
Kontakta oss