Kinesiska högtiden Golden Weeks påverkan på logistiken

Mellan den 29 september och den 6 oktober kommer de flesta företag och fabriker i Kina att vara stängda. Den veckolånga ledigheten i en av världens viktigaste ekonomier påverkar den globala leveranskedjan. Börja förbereda dig nu för att minimera eventuella störningar.

 • Vad är Golden Week?

  Golden Week är en veckolång nationell semesterperiod i Kina. I år infaller höstfestivalen den 29 september och kommer att slås ihop med Golden Week i anslutning till nationaldagen, den 1 oktober. Det innebär en 8 dagar lång semesterperiod från den 29 september till den 6 oktober.

  DACHSER i Kina, liksom många andra företag, kommer att ha stängt under Golden Week och återgå till normal verksamhet den 7 oktober.

 

 • Vad händer under Golden Week?

  De flesta företag och fabriker kommer att vara stängda under den veckolånga ledigheten, vilket innebär att produktionen stoppas. Flygplatser och hamnar kommer att vara öppna, men med begränsad personalstyrka på grund av låg produktionsvolym från fabrikerna. Normalt kommer statliga institutioner som tullkontor att vara stängda mellan den 1-3 oktober.

 

 • Hur kan effekterna av Golden Week minimeras?
  Samtidigt som vi gör vårt bästa för att minimera eventuella avbrott i din leveranskedja kan du också hjälpa oss genom att tänka på följande:
  • Tidig kommunikation med leverantörer och kunder hjälper till att säkerställa att lagren räcker.
  • Din lokala kontakt på DACHSER är tillgänglig för att ta fram lösningar som passar din leveranskedja.  
  • Gör din bokning i tid och var uppmärksam på bryttiderna.

 

Om du har frågor, vänligen kontakta din lokala DACHSER filial som gärna hjälper dig och kan planera vilka åtgärder som bör vidtas tillsammans med dig.

DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic