Pressmeddelanden

Robert Erni blir CFO hos DACHSER

Från den 1 januari 2021 tar den 54-årige schweizaren Robert Erni över som CFO efter Burkhard Eling, som blir CEO för det familjeägda företaget.

DACHSER utser Robert Erni, med stor erfarenhet inom logistik, att efterträda Burkhard Eling som CFO. Erni inleder sin introduktionsfas hos DACHSER som Deputy Director den 1 september 2020.

Robert Erni, CFO från den 1 januari 2021.
Robert Erni, CFO från den 1 januari 2021.

Senast var Robert Erni CFO hos den börsnoterade logistikleverantören Panalpina, där han ledde fusionen med den danska logistikkoncernen DSV. Under sin tid hos Panalpina ledde han framgångsrikt olika förvärvsprojekt och två betydande SAP-utrullningar samt de organisatoriska förändringar som detta medförde. Genom detta arbete stöddes företagets globala tillväxtstrategi. Erni började sin karriär på logistikföretaget Kühne+Nagel, där han hade befattningar i Hongkong, Indien, Argentina och USA innan han återvände till sitt hemland Schweiz. Där var han ansvarig för global styrning på företagets huvudkontor.

Vi är mycket glada över att ha honom i vår nya ledning och ser fram emot att arbeta med honom för att lösa framtida utmaningar på ett sätt som skapar värde och tillväxt.

Burkhard Eling, DACHSERs nuvarande CFO

”Robert Erni är en mycket erfaren CFO som har arbetat mer än 30 år inom logistiksektorn”, förklarar DACHSERs nuvarande CFO Burkhard Eling, som blir CEO den 1 januari 2021. ”Vi är mycket glada över att ha honom i vår nya ledning och ser fram emot att arbeta med honom för att lösa framtida utmaningar på ett sätt som skapar värde och tillväxt.”

Mer än bara siffror

DACHSERs CEO Bernhard Simon, som kommer att leda bolagets styrelse, Supervisory Board, från 2021, säger: ”Att vara CFO för ett familjeägt företag som DACHSER handlar om mycket mer än att ha kontroll på siffrorna: vår CFO har nära relationer till våra aktieägare, utformar strategiprocessen och spelar också en viktig roll i den operativa verksamheten. I Robert Erni får vi från den 1 januari 2021 en CFO som fullt ut lever upp till dessa krav.”

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic