Sverige runt på cykel

Den 18 maj startade David Muller sitt cykeläventyr upp genom hela Sverige – från Malmö i syd till Kiruna i nord. Han cyklar nästan 200 mil för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Sverige runt på cykel

”På tåget till Malmö. Resan har börjat. Imorgon drar jag iväg till mitt första stopp i Halmstad. Jag kan inte tro att det äntligen händer.”

Så skrev David Muller, terminalarbetare på DACHSER Swedens filial i Göteborg, på sin blogg den 17 maj 2018 när han var på tåget till Malmö dagen innan han påbörjade sin cykelresa upp genom Sverige. I sin vardag jobbar han på lagret, men just nu har han några veckors semester på sig att cykla genom hela landet med endast sin cykel som sällskap. Och syftet? Att samla in pengar till Barncancerfonden.

Barncancerfonden

”Barncancerfonden är en väldigt god sak. Det känner vi, att vi på DACHSER i Göteborg vill vara med att bidra till,” berättar Tommy Hellberg, Manager Operations på DACHSER Swedens kontor i Göteborg. Därför har man valt att stödja David Muller i hans uppdrag, bland annat genom att sponsra med cykelkläder i DACHSERs blågula färger och med lite övernattning på den långa resan.

”Det är en av våra anställda och det vill vi vara med att stödja, och David tycker att det är roligt att DACHSER vill vara med. Han är jättetacksam.”

3 juni nådde David över målstrecket: "min dröm om att cykla från Malmö till Kiruna har uppfyllts! Tänk sig att de svåraste av de 2000 kilometer var de sista 15, där vinden nästan fick mig att gå omkull. Det har varit en fantastisk resa - ett minne för livet!, berättar David Muller"
Du kan läsa hela Davids resa här

DACHSER över hela världen
Kontakta oss