Pressmeddelanden

Burkhard Eling tillträder som CEO för DACHSER

Nästa generation på plats: Ett nytt Executive Board-team för det nya året

Den 1 januari blev Burkhard Eling CEO och talesperson för Executive Board hos logistikleverantören DACHSER. Han leder Corporate Strategy, Human Resources och Marketing, där även Corporate Key Account Management och divisionen Corporate Governance & Compliance ingår. Eling efterträder Bernhard Simon, som tar över som styrelseordförande i det familjeägda företaget i mitten av 2021.

Den 1 januari blev Burkhard Eling CEO och talesperson för Executive Board hos logistikleverantören DACHSER.
Den 1 januari blev Burkhard Eling CEO och talesperson för Executive Board hos logistikleverantören DACHSER.

Michael Schilling, tidigare Chief Operations Officer (COO) för Road Logistics, följer också med Simon till styrelsen, Supervisory Board. Det har medfört att DACHSER genomfört ytterligare ändringar i Executive Board från den 1 januari 2021. Två DACHSER-chefer med mångårig erfarenhet har befordrats till logistikleverantörens operativa ledning: Stefan Hohm som Chief Development Officer (CDO) och Alexander Tonn som COO för Road Logistics. De får sällskap i Executive Board av Robert Erni, som lämnade DSV Panalpina för att börja hos DACHSER den 1 september 2020 och har tillträtt rollen som Chief Financial Officer (CFO). Executive Board-teamet består av fem personer och kompletteras med Edoardo Podestà, som har varit COO för Air & Sea Logistics sedan oktober 2019.

Mina kollegor i ledningen och jag tar över ett oerhört stabilt och snabbväxande företag som har hållit rak kurs också i samband med utmaningarna under coronakrisen. Med sitt oerhört stora kunnande och engagemang har medarbetarna inom DACHSER lyckats upprätthålla våra globala kunders leveranskedjor också under svåra förhållanden.

Burkhard Eling, CEO för DACHSER

Eling, 49, började hos DACHSER 2012 som biträdande chef för den verkställande enheten Finance, Legal and Tax. Han blev en del av Executive Board som Chief Financial Officer (CFO) året därpå. Sedan dess har han ansvarat för logistikleverantörens koncernomfattande strategiska program för idé- och innovationshantering. Med en examen i industriell teknik kom Eling till DACHSER från verkstads- och servicekoncernen Bilfinger SE, där han var chef för kontroll- och internrevisionsavdelningarna, CFO för ett amerikanskt dotterbolag och för en internationell tjänsteleverantör inom anläggningsförvaltning. Eling började sin karriär hos byggföretagen Hochtief AG och Philipp Holzmann AG.

”Mina kollegor i ledningen och jag tar över ett oerhört stabilt och snabbväxande företag som har hållit rak kurs också i samband med utmaningarna under coronakrisen. Med sitt oerhört stora kunnande och engagemang har medarbetarna inom DACHSER lyckats upprätthålla våra globala kunders leveranskedjor också under svåra förhållanden,” säger Burkhard Eling, CEO för DACHSER. ”Med grundarfamiljens förtroende och stöd kommer vi som Executive Board-team att bevara den unika, medarbetarinriktade kulturen inom DACHSER som ett familjeägt företag. Samtidigt kommer vi att fortsätta att utveckla företaget med sunt förnuft och flexibilitet på vägen mot att bli världens mest integrerade logistikleverantör”, fortsätter Eling.

Nytt Executive Board-team med stor erfarenhet

Alexander Tonn är ny ledamot av DACHSERs Executive Board från den 1 januari 2021. Som COO för Road Logistics kommer han att ansvara för de europeiska nätverken för vägtransport av industrivaror och livsmedel. Dessutom kommer han att fortsätta att leda affärsenheten European Logistics Germany. Tonn, 47, har arbetat inom företaget i drygt 20 år. Tidigare hade han chefsbefattningar, bland annat på DACHSERs logistikcenter i Memmingen och på företagets huvudkontor, där han under flera år var ansvarig för logistikleverantörens globala verksamhet inom avtalslogistik.

Stefan Hohm, 48, kommer att leda den nyinrättade verkställande enheten IT & Development som Chief Development Officer (CDO). Hohm har arbetat inom DACHSER i 27 år och har då bland annat lett filialerna i Erfurt (Thüringen) och Hof (Oberfranken). Senast var han Corporate Director för logistikleverantörens forsknings- och utvecklingsarbete samt dess Corporate Solutions-verksamhet. Förutom vidareutveckling inom IT är han nu även ansvarig för avtalslogistik globalt.

Burkhard Elings efterträdare som CFO är Robert Erni, en internationellt erfaren logistikfinanschef, som tog över som CFO den 1 januari 2021 efter en fyra månader lång introduktions- och övergångsfas. Innan han började hos DACHSER var den 54-årige schweizaren CFO hos logistikleverantören Panalpina under nästan sju år.

Inga förändringar sker inom DACHSERs sjö- och flygtransportverksamhet, som har letts av Edoardo Podestà, COO för Air & Sea Logistics, sedan oktober 2019. Den 58-årige italienaren, som är baserad i Hongkong, blev Managing Director för DACHSERs sjö- och flygtransportverksamhet inom affärsenheten Asia Pacific 2014. Podestà är också en mycket erfaren DACHSER-chef. Han kom till företaget 2003 när man förvärvade samriskföretaget Züst Ambrosetti Far East Ltd.

Kontakt Maria Andersen Communications Coordinator Nordic