Sjöfrakt: Strejk i hamnen Felixstowe

En strejk vid Felixstowe, en av de största hamnarna i Storbritannien, har tillkännagivits. Få här en överblick över hur strejken påverkar internationell sjöfrakt.

Facket och hamnledningen (Felixstowe Dock and Railway Company) har inte lyckats komma överens om lönenivån för de anställda. Därför kommer över 1 900 fackliga medlemmar att gå ut i strejk från söndag 21 augusti till måndag 29 augusti.

Felixstowe hanterar nästan hälften av Storbritanniens containertrafik och strejken kommer därför att påverka internationell sjöfrakt. Alla andra hamnar i Storbritannien, såväl som nord- och västeuropeiska hamnar, kommer med största sannolikhet att uppleva kapacitetsproblem, vilket skapar flaskhalsar och förseningar i hamndriften.

I dagsläget är det oklart hur stora konsekvenser strejken får för internationella transporter, men vi rekommenderar att du bokar din transport så tidigt som möjligt och att du är beredd på att vara flexibel i förhållande till tidtabell och transportvägar.

Om du har några frågor angående din försörjningskedja är du alltid välkommen att kontakta din lokala kontaktperson från DACHSER.

DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic