Leo ger en inblick i arbetet på terminalen

I sitt jobb på terminalen styr han graciöst trucken mellan pallarna, han lastar bilar, scannar gods och, inte minst, arbetar tillsammans med sina kollegor. Teamkänslan är hög och här hjälper man varandra. Möt Leo Ousman, Logistics Operative på DACHSER Swedens filial i Göteborg.

Leo Ousman, Logistics Operative på DACHSER Swedens filial i Göteborg
Leo Ousman, Logistics Operative på DACHSER Swedens filial i Göteborg

För fem år sedan sökte Leo, efter ett tips av en kompis, tjänsten som Logistics Operative hos DACHSER Sweden i Göteborg. Att han med sin yrkesutbildning inom lager och logistik samt erfarenhet som truckförare passade perfekt för rollen var det inget snack om. Men vad mer än erfarenhet krävs det för att arbeta på en terminal?   

Enligt Leo är de viktigaste egenskaperna att ha som Logistics Operative – respekt och ett öppet sinne. ”Vi jobbar som ett team, därför är det viktigt att vi visar varandra respekt men också att vi kan skratta tillsammans,” säger Leo. Att kunna hantera stress är även en egenskap som kan underlätta i arbetet. ”Vi har en viss standard i vårt arbete och vi följer våra rutiner, därför flyter arbetet på bra. Men ibland kan det bli stressigt och då gäller det bara att prioritera och ta en sak i taget,” förklarar Leo. 

Alla har vi någon gång varit nya på jobbet och vilket jobb man än börjar på så kan den där första dagen ibland vara nervös, det är mycket nytt att ta in och lära sig. Men det behöver ingen oroa sig för när Leo är på plats: ”När jag var ny på jobbet visade de erfarna mig hur allt gick till. De lärde upp mig och välkomnade mig till teamet. Nu är jag den erfarna och vill ge samma trygghet till de som börjar hos oss nu. Det är viktigt att känna sig välkommen”.  

En viktigt del i logistikflödet

Med ansvar för att lossning och lastning av inkommande och utgående gods sker på ett effektivt och säkert sätt är man som Logistics Operative en viktig del i logistikflödet. Hur en arbetsdag ser ut kan variera från dag till dag och på terminalen arbetar man både självständigt och tillsammans med sitt team.

"När jag kommer till jobbet är jag glad och jag vill att alla runt om kring mig också ska vara glada."

På terminalen i Göteborg arbetar totalt 14 medarbetare uppdelade i tre team. Alla med olika bakgrund och väg in i DACHSER, men väl på plats är alla en del av familjen. ”Här är alla välkomna,” förtydligar Leo. ”När jag kommer till jobbet är jag glad och jag vill att alla runt om kring mig också ska vara glada,” en känsla som smittar av sig när man pratar med Leo.  

Leo styr graciöst trucken mellan pallarna, lastar bilar, scannar gods och, inte minst, arbetar tillsammans med sina kollegor.
Leo styr graciöst trucken mellan pallarna, lastar bilar, scannar gods och, inte minst, arbetar tillsammans med sina kollegor.

Lokala nyckelspelare i ett globalt nätverk

DACHSER utgår från att framtiden tillhör dem som organiserar den och därför är logistikbranschen, och kommer alltid att vara, en verksamhet som drivs av människor för människor. Med upp mot 31 800 medarbetare världen över, är Leo och hans kollegor de lokala nyckelspelarna i en global gemenskap. 

Logistikbranschen är dock en personalintensiv industri och den rådande marknaden av kvalificerad personal är smal. DACHSER arbetar aktivt med att attrahera nya medarbetare samt behålla personal i det långa loppet. Detta genom stort fokus på utbildning och vidareutveckling men även genom innovativ teknik som underlättar i medarbetares vardag, bland annat med specialdesignade dubbeldäckade truckar, exoskelett och förarlösa truckar för rutinuppgifter.

”Under min tid på DACHSER har jag börjat drömma, jag tycker om att stötta andra och att lära ut. Kanske kan jag i framtiden få ännu mer ansvar för att utbilda nya kollegor och på så sätt utveckla både mig själv och medarbetare på DACHSER,” avslutar Leo och ler.  

 

Bli en del av teamet 
Vi håller alltid ögonen öppna för att hitta nya tillskott till våra team på terminalen. Kan du med van hand köra truck och ser du dig själv som en lagspelare? Skicka då in en spontanansökan för en roll som Terminalarbetare vid vår filial i Göteborg.

DACHSER över hela världen
Kontakta oss
Kontakt Elin Bergström Communications Consultant Nordic